Zmajevi će imati podršku: Djelimični povratak gledalaca na ‘Grbavicu’ i ‘Bilino polje’

Zmajevi će imati podršku: Djelimični povratak gledalaca na ‘Grbavicu’ i ‘Bilino polje’

Nakon što je Izvršni odbor UEFA-e juče donio odluku o djelimičnom povratku gledalaca na stadione, u kontekstu sprovođenja ove odluke, rukovodstvo NS/FS BiH se danas sastalo sa predstavnicima Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Na sastanku održanom na stadionu „Grbavica“ u Sarajevu, precizirani su detalji oko povratka gledalaca na utakmice koje reprezentacija Bosne i Hercegovine igra 8. oktobra sa Sjevernom Irskom u okviru baraža za plasman na Euro 2020, te protiv Holandije 11.10. u Ligi nacija.

Zaključeno je da se omogući djelimično prisustvo gledalaca na ovim utakmicama uz striktno poštovanje “Uefinih minimalnih zdravstvenih i higijenskih uslova za povratak gledalaca”, te uz obaveznu primjenu zdravstvenih i sigurnosnih mjera koje zahtijevaju lokalne vlasti.

Ukupan broj dostupnih ulaznica neće biti veći 2000 a informacija o distribuciji ulaznica biće naknadno objavljena.

Previous Tešanj: Nove investicije i poslovni uspjesi
Next Sarajevo: Akcija prikupljanja knjiga za prvu bošnjačku biblioteku u Crnoj Gori

You might also like

SPORT

Željezničar i Sarajevo sutra igraju derbi na Dan oslobođenja grada

Gradski rivali Željezničar i Sarajevo sutra na Grbavici igraju 118. derbi, u okviru 25. kola nogometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.  Derbi će se igrati na Dan oslobođenja grada Sarajeva

SPORT

Najjači čovjek u BiH 9. maja u Novom Sadu brani boje naše zemlje

Najjači čovjek u Bosni i Hercegovini Adin Arnaut branit će boje naše zemlje na takmičenju najjačih ljudi svijeta, koje se u Novom Sadu održava 9. maja ove godine, piše bh.

SPORT

Velež slavi 100 godina: Kodro, Kajtaz i Halilhodžić emotivno o jubileju

Fudbalski klub Velež proslavio je 100 godina postojanja. Proslava je počela vatrometom i bakljadom, koja je učinila da nekoliko minuta nebo iznad Mostara bude crveno. Osnivačka skupština Radničkog sportskog društva