Stižu li investicije iz Turske:  Novalić u Ankari s frimama zainteresovanim za ulaganje

Stižu li investicije iz Turske: Novalić u Ankari s frimama zainteresovanim za ulaganje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić i njegovi saradnici posjetili su danas Predsjedništvo odbrambene industrije Republike Turske gdje su održali sastanak sa zamjenikom predsjednika namjenske industrije Republike Turske Mustafom Sekerom.
 
Prilikom ovog susreta, koji je samo jedan u nizu za vrijeme premijerove posjete Republici Turskoj, analizirana je dosadašnja saradnja za koju je rečeno da je na izvrsnom nivou.
 
Također je razgovarano i o potencijalno novim zajedničkim projektima, a formiran je i tim koji bi vodio buduće aktivnosti u kojem su po dva člana iz Federacije BiH i Turske.
 
Dogovorena je i uzvratna posjeta predstavnika turske odbrambene industrije Federaciji Bosne i Hercegovine, koja bi trebala biti realizovana u narednom mjesecu.
 
U poslijepodnevnim satima premijer Novalić će posjetiti kompaniju Doa Konsalting d.o.o., koja već tri godine posluje u BiH. Tu će prisustvovati i predstavnici kompanije CEO Tarim, koja je zainteresovana za investiranje u plasteničku proizvodnju povrća pomoću termalnih voda.
 
Na istom sastanku se očekuje i prisustvo predstavnika kompanije Siyah Kalem koja planira prezentirati svoje kapacitete i koja je raspoložena za investiranje u Bosni i Hercegovini. Planirana je i prezentacija IT kompanije Mia Teknoloji, koja je također zainteresovana za ulaganje u BiH.

-Premijer Novalić posljednjih dana vodi intenzivne razgovore sa turskim domaćinima u cilju unapređenja privredne saradnje.

Previous CBBiH: Depoziti stanovništva iznose 13,35 milijardi BAM
Next Tokić: U jeku ekonomske krize stranačke oligarhije su izdvojile stotine hiljada maraka za hiljade plakata

You might also like

Ekonomija/Biznis

U Bosanskoj Krupi metalna industrija doživljava ekspanziju

  U ovoj Općini metalna industrija u posljednjih nekoliko godina doživjela je potpunu ekspanziju, tako da se uz tradicionalni drvni i poljoprivredni sektor svrstala u red strateških grana privrede u

MADE IN BOSNIA-387

Primjer razvoja agroturizma u Brezi – Turisti sami beru voće na plantaži

Banjevac kod Breze, dom plantaže voća “Baš Bašča”, lokacija je koja je posljednjih godina postala destinacija za primjer razvoja agroturizma u Bosni i Hercegovini. Šefket Hrustanović, domaćin i vlasnik plantaže,

MADE IN BOSNIA-387

U Bosanskom Petrovcu okreću se uzgoju lana

Lan je rijetka i ljekovita biljka koja se nekada uzgajala u većim količinama u Bosni i Hercegovini. Sada se ovoj uljarici okreću na području Bosanskog Petrovca. Ulje lana veoma je