Ovčina: Ja se bez medalje ne vraćam kući

Rukometna reprezentacija nalazi se na pripremama za Svjetsko prvenstvo koje će se narednog mjeseca odigrati u Kataru

Naši najbolji rukometaši odlično rade na pripremama, a svi su zadovoljni urađenim do sada. Alen Ovčina u reprezentaciju je stigao u trenutku kada je procvjetao naš reprezentativni rukomet.

“Pripreme teku veoma intenzivno i veoma se naporno radi, imamo dva treninga dnevno.  Momci rade vrhunski, treninzi su odlični. Mislim da će sve proći bez problema,” kaže Ovčina i dodaje:

“Meni je drago što se to tako desilo. Ja sam momak koji voli da pobjeđuje i meni je zaista drago što smo krenuli ka gore i nadam se da će se tako i nastaviti,” riječi su Ovčine.

Alen Ovčina svoj rukometni hljeb zarađuje u Kataru, a lijevo krilo našeg nacionalnog tima ističe kako je najvažnije da on i saigrači ostave srce na terenu u Kataru. Dodaje u šali kako se ne želi vratiti kući bez medalje.

“Katar je sjajna država. Mnogo ulažu u sport, ne samo u rukomet, nego i u fudbal i košarku. Mislim da će ovo Svjetsko prvenstvo biti zaista odlično, šta drugo da kažem osim sve najbolje o toj zemlji,” rekao je Ovčina i dodao:

“Do sada nismo igrali turnirska takmičenja, mi ćemo se potruditi da odigramo kvalitetno, nadam se prolasku u drugi krug. Ja se bez medalje ne vraćam kući, vidjet ćemo šta će biti, nadam se odličnom plasmanu,” kaže Ovčina.

sportsport.ba/mb

Previous Skoplje: Otvoreno obnovljeno turbe posljednje bosanske princeze Katarine Tomašević Kotromanić
Next Makedonski novinar Šešelju: Hoćeš Veliku Srbiju a ni u Novi Pazar ne možeš da odeš

You might also like

SPORT

Sead Kolašinac oduševljava ljubitelje fudbala u Engleskoj (Video)

Sead Kolašinac oduševio je u debiju za Arsenal u službenoj utakmici. Upravo njegovim golom topnici su izjednačili protiv Chelseaja na 1:1 u Community Shieldu, a onda nakon jedanaesteraca uzeli prvi trofej sezone. “Trener je

SPORT

Argentina u finalu Mundijala – Messi i društvo ugasili ‘vatrene’

Reprezentacija Argentine prvi je finalista Svjetskog fudbalskog prvenstva koje se igra u Državi Katar. Argentinci su s lahkoćom savladali finalistu prošlog Mundijala, selekciju Hrvatske – 3:0. Strijelci za dvostrukog svjetskog

SPORT

Gojak sretan zbog poziva u reprezentaciju: Ako dobijem šansu ostaviću srce na terenu

  Današnjim okupljanjem „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine u Beču, zvanično počinju pripreme za utakmicu UEFA Lige nacija protiv selekcije Austrije, u četvrtak, 15. novembra, te tri dana kasnije i