U Bugojnu proizvedena nova granata (Video)

U Bugojnu proizvedena nova granata (Video)

Bugojanski ‘Binas’ proizveo je granatu dometa preko 2000 metara, a danas je izvršena i prezentacija.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Bugojnu da je svaki napredak bosanskohercegovačke namjenske industrije novi garant mira.

Nakon demonstracije nove granate koju proizvodi bugojanski BINAS, Izetbegović je rekao da će svi koji nemaju dobre namjere prema Bosni i Hercegovini sada dobro razmisliti te je čestitao svima koji su učestvovali u njenom razvoju.

Demonstraciji je prisustvovala i potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović koja je čestitala rukovodstvu BINAS-a na značajnim proizvodima koje su predstavili.

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je da je u zadnjih pet godina namjenskoj industriji posvećena posebna pažnja te je i njen obim povećan za tri puta, čime je izrasla u jednog od najboljih izvoznika. Dodao je da je plan da ta industrija u naredne četiri godine poraste još tri puta, na vrijednost od 500 miliona do milijardu KM.

Previous Almedin Ziljkić, novi reprezentativac: Iskoristiću svaki minut koji dobijem
Next Reprezentacija na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu nakon sedam godina

You might also like

Ekonomija/Biznis

Njemački investitor izgradio novi pogon u Goraždu

Pri kraju su radovi na poslovnom objektu kompanije Tekvor Care (TVC) u Goraždu.  Riječ je o proizvodno – skladišnom objektu površine 12.400 metara kvadratnih a radove izvodi firma Baupartner Lukavac.

MADE IN BOSNIA-387

Ljekovito bilje iz Bihaća stiglo u Dubai i Abu Dabi

Ljekovito bilje “Orhideja” iz Bihaća je postao brend prepoznatljiv po kvalitetu proizvoda i organskom uzgoju ljekovitog bilja. Ovo je porodični obrt koji vodi Fahir Alibabić sa svojom porodicom u Srbljanima, Bihaću. Najviše

Ekonomija/Biznis

Šampionski sirevi sa Kupresa: Na sajmu u Novom Sadu red za sir iz Bosne

Bez obzira na izuzetno dinamične promjene u ekonomiji i dalje će roba ostati perjanica marketing miksa. Uz internet, promocija može da se dovede do savršenstva, unaprijeđenjem saobraćaja i multiplikacijom distributivnih