Film o Edinu Džeki dobio prestižnu nagradu na FICTS Festu u Milanu

Film o Edinu Džeki dobio prestižnu nagradu na FICTS Festu u Milanu

Dokumentarni film „Edin“ koji govori o životu bosanskohercegovačkog fudbalskog reprezentativca Edina Džeke osvojio je prestižnu nagradu Guirland d’Honneur što u prevodu znači vijenac čast.

Film snimljen u Rominoj produkciji nagradu je osvojio je na 38. međunarodnom FICTS Festu u Milanu, festivalu koji je posvećen sportskoj kinematografiji.

Na oficijelnoj web stranici Roma je čestitala režiseru Davidu Rossiju, a putem video linka obratio se Edin Džeko i zahvalio se na nagradi.

“Pozdrav svima, vrlo sam sretan zbog nagrade na ovome vrlo važnom festivalu. Hvala svima koji su glasali i onima koji su učestvovali u realizaciji filma. Nadam se da su svi koji su gledali film uživali i saznali koliko su lijepi Bosna i Hercegovina i Sarajevo. Hvala vam mnogo”, poručio je Dijamant.

(MiruhBosna/federalna.ba)

Previous Sarajevo: Otvorena izložba 'Vlade Divac - od Prijepolja do Springfilda'
Next U Kliničkom centru u Tuzli instalirano 18 respiratora (VIDEO)

You might also like

SPORT

Sarajevo: U novootvorenoj streljani počelo 1.kolo BH lige u streljaštvu

  U Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ na Grbavici danas je svečano otvorena streljana u kojoj je ozvaničen i početak takmičarske sezone, 1.kola BH lige u streljaštvu u organizaciji Streljačkog saveza

SPORT

Jasmin Repeša novi selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine (VIDEO)

  Jasmin Repeša novi je selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. On će na klupi naslijediti Duška Vujoševića, koji zbog zdravstvenih problema ne može voditi reprezentaciju u narednim mečevima protiv Finske

SPORT

Jusuf Nurkić oduševio mnoge u novom klubu: Amerikanci zadivljeni njegovom snagom (Video)

Jusuf Nurkić je u debiju za NBA ekipu Portland Trail Blazers postigao 13 poena uz sedam skokova i tri asistencije. U novom sredini su zadovoljni našim košarkašem, a i zadivljeni.