Album Elvisa Sivčevića “Musica Bosnae” dostupan širom svijeta na Dan državnosti BiH

Album Elvisa Sivčevića “Musica Bosnae” dostupan širom svijeta na Dan državnosti BiH

Album autora Elvisa Sivčevića “Musica Bosnae” bit će dostupan širom svjeta na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. 

Musica Bosnae je melodijsko putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu. Autor Elvis Sivčević donosi 12 novih kompozicija orginalno pisanih  u mediteranskom, crossover i klasičnom stilu.

Prvi studijski album bosanskohercegovačkog kompozitora, koncertnog umjetnika i profesora gitare iz Tuzle izlazi u srijedu 25. novembra na Dan državnosti Bosne i Hercegovine. Musica Bosnae donosi slušaocima iz Bosne i Hercegovine nepatvorene emocije prirode, ljubavi za porodicu, za društvo i domovinu. U svojih 40 minuta, album sadrži djela za solo gitaru, trodijelni duet sa violinom i dvije kompozicije obojene savremenom elektronskom muzikom.

Album Musica Bosnae je od 25.11.2020 godine dostupan širom svjeta putem digitalnih servisa Apple Music, iTunes™, Spotify, Amazon, Google Play, YouTube, Deezer, Shazam, TIDAL, Claro música, iHeartRadio, United Media Agency, Xiami Music i CDBaby.

Kompozitor, izvođač i producent albuma je Elvis Sivčević, a ostatak ekipe čine: Dragan Divjak i Anes Imamović (programiranje, mix, mastering), Damir Pirić (grafički dizajn). Materijal je snimljan u Mat Studio i Art Studio, a specijalna gošća na albumu je violinistkinja Šejla Glinac. Izdavač albuma je CDBaby iz Sjedinjenih Američkih Država.

Elvis Sivčević je počeo svirati klasičnu gitaru sa osam godina, a sa 15 je postao učenik legendarnog profesora klasične gitare Predraga Stankovića u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli. Školovanje nastavlja u Nizozemskoj na Conservatorium Codarts Rotterdam u klasi profesora Dicka Hoogeevena i na Kraljevskom konzervatorijumu u Hagu gdje je 2003. godine stekao zvanje Bachelor – Docent gitare u klasi Enna Voorhorsta i 2005. godine Master of music – Magistar muzike. Elvis Sivčević je učestvovao na majstorskim radionicama najvećih svjetskih gitarista kao što su: John Williams, Julian Bream, Scott Tennant, Carlo Marcione, Roland Dyens, Zoran Dukić i Poco Pena. U svojoj karijeri Sivčević je osvajao je prve i specijalne nagrade na takmičenjima. Nastupao je širom Evrope kao solista ili kao član orkestra Roterdamske filharmonije i ansambla Mediterranean Sundance.

Po povratku u Bosnu i Hercegovinu 2005. godine radi u muzičkim školama u Brčkom, Bijeljini i Srebreniku gdje se na po njegovom dolasku, po prvi puta, otvaraju odsijeci klasične gitare u ovim gradovima. Njegovi učenici su osvajali veliki broj nagrada na domaćim i internacionalnim takmičenjima, a neki od njih su svoje muzičko obrazovanje  nastavili i na prestižnim Muzičkim akademijama širom Evrope. Autor je muzike za 22 dokumentarna filma “Putevi-zapis o zemlji” po Maku Dizdaru, te muzika za pozorište od čega izdvajamo predstave:  Tajkun, Enigmatske varijacije i San ljetnje noći.

Od 2014. godine Elvis Sivčević je zaposlen kao profesor gitare u Srednjoj muzičkoj školi u Tuzli.

Video spot možete pogledati na linku: VIDEO

Izvor: Fena

Previous Koalicija za Mostar 2020 otvorila izbornu kampanju u Mostaru
Next Predsjedništvo BiH pokrovitelj prvog regionalnog virtuelnog Sajma inovacija

You might also like

BAŠTINA

Izložba djela bošnjačkih autora, pohranjenih u Historijskom arhivu (Video)

  Izložba „Bošnjaci, autori književnih djela – iz Orijentalne zbirke (1463-1918.) Historijskog arhiva Sarajevo“ otvorena je u Sarajevu u Gazi Husrev-begovoj biblioteci povodom 9. juna, Međunarodnog dana arhiva i Sedmice

KULTURA I UMJETNOST

Sarajevo novogodišnji centar regije uz Čolića i Crvenu jabuku (Video)

Postavljajući nove standarde organizacije dočeka Nove godine, Sarajevo će ovaj put uz koncerte Zdravka Čolića i Crvene jabuke zasigurno biti centar regije. U Sarajevu će tako slavlje trajati tri noći

KULTURA I UMJETNOST

Nedžad Salković: Za pjesmu ˝Nek mirišu avlije˝ slobodno mogu reći da je među najljepšim hanumama sevdalinke

Pjesma ˝Nek mirišu avlije˝ već godinama upotpunjava porodična okupljanja i bajramska druženja, a prepoznatljive stihove pjevaju i djeca i odrasli. O nastanku pjesme, koja odiše radošću zbog najvažnijeg muslimanskog blagdana,