Borba za ‘ravnopravnost’: Čović se časti Audijem od 171.000 KM

Borba za ‘ravnopravnost’: Čović se časti Audijem od 171.000 KM

Novinska agencija Patria donosi fotografije novog skupocjenog Audija A 8, koji je kupljen za potrebe hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića.

Luksuzni automobil, čiji osnovni paket košta vrtoglavnih 142.000 KM, stigao je u Sarajevo, i uskoro će biti isporučen Predsjedništvu BiH.

Audi u kojem će se voziti Čović svakako nije osnovni model – obogaćen je sa dodatnih 30.000 KM opreme.

Predsjedništvo BiH raspisalo je početkom oktobra ove godine tender za nabavku novog vozila, a u tenderskoj dokumentaciji je navedeno da će građani Bosne i Hercegovne novi automobil za potrebe jednog od članova Predsjedništva BiH platiti čak 171.000 KM.

– Građani Bosne i Hercegovine će Dragana Čovića počastiti jako lijepim poklonom za Božić – našalio se jedan od sagovornika Patrije, član tima koji za Čovića isporučuje limuzinu.

Foto: Patria

Prošle godine Vijeće ministara donijelo je novi Pravilnik o službenim vozilima u državnim institucijama koji zabranjuje kupovinu vozila u državnim institucijama skupljih od 130.000 KM. No, Čović očito nije uspoštovao odluku.

Prema usvojenim propisima, pravo na službeni automobil visoke klase u vrijednosti do 130.000 maraka imaju sva tri člana Predsjedništva BiH, a na limuzine čija je vrijednost do 100.000 maraka državni ministri, predsjednici Ustavnog suda BiH, Suda BiH i glavni državni tužitelj.

Nejasno je kako i zbog čega je Predsjedništvo BiH odlučilo da kupi novu limuzinu vrijednosti od 171.000 KM, kada je službenim aktima propisano da cijena ne smije preći 130.000 maraka.

ČOVIĆ DOBRO ŽIVI NA RAČUN NARODA

Zanimljivo je da je Dragan Čoviće, govoreći u srijedu u Briselu, iznio stav da su pripadnici hrvatskog naroda u BiH najugroženiji. Čini se da se opaska ipak ne odnosi na Čovića, iako se voli predstavljati kao jedini legitmini predstavnik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovni. Čović jako dobro živi na račun svog naroda.

Podsjetimo se i na izjavu Dragana Čovića prilikom posjete poglavara Rimokatoličke crkve Sarajevu ranije ove godine, kada se dotični (pred medijima) navodno stidio svog luksuznog, sada očito zastarjelog, vozila dok se papa Francis vozio u ‘nekom tamo autu’.

“Ja idem u Audiju A8 s aerodroma, papa ide u nekom tamo autu (Ford Focus). Šta reći na to sve? To je nešto što bi nama morao biti nekakav motiv ako se bavimo politikom – da možemo politiku raditi i na drugačiji način”, kazao je tada Dragan Čović, član Predsjedništva BiH nakon što je papa Franjo u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine stigao u Fordu Focusu.

(mb)

Previous Velika sniženja i nova izdanja: U Sarajevu otvoren 11. Zimski salon knjige
Next Počinje gradnja toplovoda Kakanj – Sarajevo (Video)

You might also like

NAŠI DANI

Vodeći listovi u susjedstvu nakon jadnog poteza Čovića i HDZ-a: Mudro šute i Zoran Milanović i Andrej Plenković, Čovićevi sudrugovi

-Nedoličan, amoralan i sebičan potez Dragana Čovića: Što će reći njegovi zaštitnici u Zagrebu? Čović se protivi Zakonu o negiranju genocida, a zar RS nije nastao na genocidu, progonu i

NAŠI DANI

Iz Dubrovnika ka Srebrenici krenuo “Marš mira 2019“

Iz Dubrovnika je danas prema Srebrenici krenuo “Marš mira 2019”. Organizovan je pod pokroviteljstvom Islamske zajednice Dubrovnik, a na ideju o maršu došli su članovi Društva prijateljstva “Koraci mira” iz

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Menachem Z Rosensaft: Počinioci genocida su tačno znali šta rade

Potpredsjednik Svjetskog jevrejskog kongresa Menachem Z Rosensaft poručio je da se ne smije dozvoliti veličanje osuđenih ratnih zločinaca i negiranje genocida u Srebrenici od strane onih koji uz to pokušavaju