Hotel Hills položio ispit: Bosanski mjehur oduševio Fibinog delegata

Hotel Hills položio ispit: Bosanski mjehur oduševio Fibinog delegata

Delegat Međunarodne košarkaške federacije Matej Avanzo oduševljen je uvjetima koji su bili u utakmicama sarajevske grupe kvalifikacija za EuroBasket 2022.

U tekstu portala Siol.net slovenski delegat Avanzo govorio je o vrhunskim uvjetima u sarajevskom hotelu Hills.

Valencia, Tallinn, Vilnius, Helsinki, Istanbul, Ljubljana, Pau i Sarajevo bili su zamorčići Međunarodne košarkaške federacije u sistemu “mjehurića” u prozorima kvalifikacija za EuroBasket 2022. Ideja hermetički zatvorenog radnog okruženja uglavnom je djelovala besprijekorno.

Fiba je na svaki od balona poslala po dva delegata, jednog za takmičarski dio, drugog za organizacijski dio i još jednog odgovornog za televizijski prijenos, TV grafiku i medije.

Bosanci su napuhali svoj “balon” u kongresnom centru luksuznog hotela Hills na Ilidži. – Koliko znam, ovo je najpribližnije NBA balonu u Orlandu, što znači da je sve, i hotel i sportski sadržaji, unutar jednog kompleksa. To znači da nema autobuskih usluga. Lično sam imao tačnu minutu hoda od svoje hotelske sobe “i do restorana i do dvorane”. Ali budući da smo u ovom kompleksu imali sve što nam je trebalo, uspjeli smo pretvoriti zatvoreni parking u prostor za šetnju na svježem zraku, objašnjava Avanzo.

Kao Fibin tehnički delegat, posebnu je pažnju posvetio košarkaškom dijelu.
– Na nivou košarke bilo bi teško pronaći područje koje je moglo biti bolje. Kao da je stvoreno za” balon “.

Uz hotel je izgrađena višenamjenska dvorana u kojoj se mogu odvojeno postaviti tri košarkaška terena sa zidovima, a visina zadovoljava standarde. Ovdje je visina osam metara, što je metar više od donje granice, kaže slovenski košarkaški radnik.

Ali prije košarke, ovaj put prioritet su imale mjere povezane s novim koronavirusom. Pored stalne dezinfekcije i isticanja zatvorenog sistema, temelji su bili i testovi. Čak i prije nego što su ušli u “balon”, učesnici su morali da polažu dva testa. Svi oni su zatim ponovo testirani u “balonu”.

– U 130 testova zabilježili smo tri pozitivna slučaja. Svi su bili iz matične košarkaške asocijacije, pa su odmah izolirani i odstranjeni, kaže Avanzo, dodajući da je sistem u Sarajevu dobro funkcionirao i zbog prethodne organizacije ženske kvalifikacijske grupe, izvijestio je siol.net.

Podsjećamo, bosanski košarkaši bili su bolji od Bugara i Latvijaca te ostvarenim pobjedama obezbijedili plasman na Evropsko prvenstvo 2022.

(Indikator/MiruhBosne)

Previous SIPA uhapsila tri osobe osumnjičene za izborne prevare u Srebrenici
Next Drugovi iz SDP-a, ako ste prodali Srebrenicu, hoćete li i državu?

You might also like

SPORT

Hamza Alić prvi na Evropskim igrama u Bakuu

Bosanskohercegovački bacač kugle Hamza Alić osvojio je prvo mjesto na Evropskim igrama koje se održavaju po prvi put, a domaćin im je azerbejdžanska prijestolnica Bakuu. Naš atletičar je do prve

SPORT

Rukometaši Bosne i Hercegovine stigli u Sarajevo

Najbolji rukometaši Bosne i Hercegovine vratili su se u Sarajevo nakon historijskog uspjeha i plasmana na evropsko prvenstvo, do kojeg su došli jučerašnjom pobjedom protiv selekcije Češke u Ostravi (24:23). 

SPORT

Košarka: Jedinstvo Aida na današnji dan osvojilo titulu Prvaka Evrope

  Sjajna generacija Tuzlanki predvođena najboljom košarkašicom Bosne i Hercegovine svih vremena Razijom Mujanović, 22. marta 1989. godine u Firenci, osvojila je titulu evropskog klupskog prvaka. Tako je KK Jedinstvo Aida iz