Drugovi iz SDP-a, ako ste prodali Srebrenicu, hoćete li i državu?

Drugovi iz SDP-a, ako ste prodali Srebrenicu, hoćete li i državu?

Socijaldemokratska partija (SDP) je jedina partija sa sjedištem u Sarajevu koja nije podržala kandidaturu Alije Tabakovića za načelnika Općine Srebrenica, podsjeća Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo.

– Predsjednik Općinskog odbora SDP Srebrenica i njegovi aktivisti tokom čitave kampanje radili su za Mladena Grujićića, što potvrđuju i rezultati na biračkom mjestu u Sućeski, rodnom selu predsjednika Općinskog odbora SDP-a Srebrenica – ističu iz Demokratske fronte.

Reakcija Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo uslijedila je nakon pretresa koje su u Srebrenici i Tuzli izvršili službenici SIPA-e po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a zbog sumnje da su predsjednik Općinskog odbora SDP-a Srebrenica Bego Bektić i njegovi saradnici zloupotrebljavali lične podatke Srebreničana za potrebe podrške Mladenu Grujičiću.

– Da li je išta sveto ? Da li je i ovo direktiva iz centrale SDP-a u Sarajevu ? Ako ste prodali Srebrenicu, da li da vam vjerujemo da nećete i državu? Ako ste dogovorili izdaju Srebrenice sa Dodikom i njegovim SNSD-om, da ste to isto uradili i sa Mostarom dogovarajući izdaju sa Ćovićem i njegovim HDZ om – navodi se u reakciji Kantonalnog odbora Demokratske fronte Sarajevo.

Biti patriota, dodaju, znači biti spreman platiti cijenu, pa i onu političku na izborima.

– Drugovi, ne vežite zastave sa izdajnicima ove zemlje – zaključuje se u reakciji, objavili su mediji.

Previous Hotel Hills položio ispit: Bosanski mjehur oduševio Fibinog delegata
Next Čović i Dodik u Mostaru: Veliki broj aktivnosti vodimo, vrlo jasno, zajednički

You might also like

OTPOR BOSNE

Komšić na Vlašiću: Bosanski čovjek nikad neće pristati da bude rob – da mu neko otme jedino što pored porodice ima, a to je njegovu domovinu

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić prisustvovao je jučer ceremoniji otvaranja spomen-parka ‘Vlašić’. Komšić je u obraćanju prisutnima kazao da nema potrebe da se bilo čega i bilo koga

NAŠI DANI

Preminula srebrenička majka Zejna Suljić – u genocidu joj ubili šest sinova, unučad od 13 i 11 godina

  Zejna Suljić iz Gostilja – Srebrenice, koja je u agresiji na Bosnu i Hercegovinu i genocidu u Srebrenici izgubila šest sinova, snahu i dvoje unučadi, preminula je u 85.

NAŠI LJUDI

Preminuo Rafet Husović, istaknuti bošnjački političar iz CG

Predsjednik Bošnjačke stranke Rafet Husović preselio je na ahiret, u 57. godini, nakon kraće bolesti. Rafet Husović, rođen je 02.04.1964. godine, u Rožajama. Osnovnu i srednju školu završio je u