Utvrđeni rezultati lokalnih izbora 2020. godine, osim za Srebrenicu i Doboj

Utvrđeni rezultati lokalnih izbora 2020. godine, osim za Srebrenicu i Doboj

Centralna izborna komisija (CIK) BiH potvrdila je na subotnjoj sjednici izborne rezultate lokalnih izbora 2020. za sve gradove i opštine osim za Doboj i Srebrenicu, javlja AA.

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj 94. hitnoj sjednici donijela odluku o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini 2020. godine.

“Za načelnika opštine Srebrenica i Skupštinu opštine Srebrenica, gradonačelnika Grada Doboja i Skupštinu grada Doboja rezultati će biti utvrđeni dopunskom odlukom CIK-a BiH po sticanju neophodnih uslova za utvrđivanje izbornih rezultata za navedene nivoe vlasti u osnovoj izbornoj jedinici Srebrenica i osnovnoj izbornoj jedinici Doboj”, navodi se u odluci CIK-a.

Odluka o utvrđivanju i objavljivanju rezultata Lokalnih izbora u BiH 2020. godine stupa na snagu danom donošenja i danas je objavljena na internet stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba, i smatra se da je danom objave ista dostavljena svim učesnicima u izbornom procesu.

Sljedeća tri dana predviđena su za podnošenje zahtjeva za ponovno brojanje glasačkih listića.

“U skladu sa članom 6.9 stav (1) i (2) Izbornog zakona BiH protiv odluke o utvrđivanju i objavljivanju rezultata lokalnih izbora u BIH 2020. godine može se putem CIK BiH podnijeti žalba Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od dva dana od dana objave odluke na web stranici Centralne izborne komisije BiH”, kaže se u saopštenju CIK-a.

Centralna izborna komisija BiH naređuje ponovno brojanje glasačkih listića ako utvrdi da je učinjena povreda Izbornog zakona BiH i da ta povreda utiče na dodjelu mandata.

U zaključeni Centralni birački spisak, na dan 1. oktobar u ponoć, upisano je ukupno 3.283.380 birača, zaključeno je iz CIK-a.

https://www.izbori.ba/Rezultati_izbora/?resId=27&langId=1

Previous Mirsad Hibić dobio ploču ispred novog stadiona Atletico Madrida
Next KS: Kontroverzna 'Četvorka' vraća Fortu na premijersku poziciju

You might also like

NAŠI DANI

MAJKA IZETA NANIĆA: Srce se stegne, a onda mi dođe ponos…

Molim dragog Boga da se sa svojim sinom, svojim vitezom, mojim Izetom sretnem kad umrem. Nije mi žao ni mrijet, a ne prođe dan da ne zamolim da ga makar

NAŠI DANI

Promovisana Peta klasa mladih oficira Oružanih snaga Bosne i Hercegovine

  U Domu Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas ne održana svečanost povodom završetka obuke, polaganja zakletve i potpisivanja ugovora o prijemu u profesionalnu vojnu službu u početnom

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Mići Jurišiću 11 godina zatvora za zločin u Prijedoru

Sud Bosne i Hercegovine osudio je na 11 godina zatvora bivšeg pripadnika rezervnog sastava milicije Tukovi pri Stanici javne bezbjednosti (SJB) Prijedor Miću Jurišića za zločin protiv čovječnosti na području