Nakon skoro tri decenije vratio se iz Švedske i pokrenuo posao u rodnom gradu

Nakon skoro tri decenije vratio se iz Švedske i pokrenuo posao u rodnom gradu

Almir Alagić je punih 28 godina proveo radeći u Švedskoj, a potom se odlučio za povratak u rodni grad i novi ekonomski početak.

U dalekoj Skandinaviji Alagić je izučio posao automehaničara, te stekao brojne prestižne certifikate za svoj životni poziv, a na lokalitetu Šejkovača nedavno je pokrenuo vlastitu automehaničarsku radnju. Svoju radnju Alagić je opremio najmodernijom tehnologijom koja se danas koristi u automehaničarskom pozivu, te u sve uložio velika materijalna sredstva.

Ističe kako je neprestano usavršavanje u poslu izuzetno važno i korisno. U budućnosti će Sanjanima na ovome mjestu biti dostupna najsavremenija dijagnostika, originalni rezervni dijelovi te sve vrste popravki i drugih usluga za njihova vozila uz prihvatljive i popularne cijene.

Alagić ističe kako se ne plaši za posao, a obzirom da je tek skoro započeo, on je trenutno i jedini zaposlenik. U narednom periodu, kako ističe Alagić, planira se proširenje posla i zapošljavanje novih radnika.

-Jednostavno Bosnu volim, volim svoju zemlju. Maltene pola života sam bio u Švedskoj, mislim da je dovoljno. I vrijeme je bilo da se vratim nazad – kazuje Alagić.

(sanartv/rtvusk/MiruhBosne)

Previous SLO: Selma Skenderović dobitnica prestižne književne nagrade
Next Taekwondo: Četiri medalje za naše kadetkinje

You might also like

Ekonomija/Biznis

Firma Hdm Bosnia doo iz Srebrenika isplatila radnicima po 1.000 KM nagrade

Kompanija Hdm Bosnia doo iz Srebrenika, koja iz godine u godinu ostvaruje sve bolje rezultate u oblasti prodaje iverice i medijpana za namještaj, kao i svake godine odlučila je isplatiti

MADE IN BOSNIA-387

Prehrambena industrija u prva 3 mjeseca povećala izvoz za 11,64%

Za razliku od ostalih industrijskih grana koje bilježe pad, poljoprivredno- prehrambena industrija odolijeva iskušenjima u vrijeme aktuelne pandemije. Analiza vanjskotrgovinske razmjene prehrambenih proizvoda za period 01.01.- 31.03.2019/20: -Ukupan izvoz agroindustrije

Ekonomija/Biznis

Kamini iz Gračanice u domovima širom Evrope

Preduzetnički duh Gračanice izdvaja ovu općinu od mnogih drugih i postavlja je kao primjer koji treba slijediti. Veliki doprinos tom imidžu, ali i bh. privredi uopće, daje kompanija Kovan M.I.