Amina i Ahmed, mladi pčelari iz Sanskog Mosta

Amina i Ahmed, mladi pčelari iz Sanskog Mosta

Amina i Ahmed Bahtić ubrajaju se u najmlađe pčelare u regiji, a ljubav prema pčelama i pčelarstvu na njih je prenio njihov otac Enes Bahtić, dugogodišnji pčelar iz Sanskog Mosta.

Da je pčelarstvo perspektivno zanimanje koje ima budućnost na ovim prostorima, pokazuje primjer sestre i brata, osmogodišnje Amine i šestogodišnjeg Ahmeda Bahtića iz Sanskog Mosta, koji svakodnevno sa ocem Enesom borave među košnicama i pčelama na njihovom porodičnom imanju u selu Čaplje.

Aktivni su članovi Udruženja pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta i zajedno učestvuju na brojnim pčelarskim sajmovima u državi Bosni i Hercegovini i regionu, na kojima kao najmlađi učesnici osvajaju priznanja i medalje. Na nedavno održanom sajmu u Tuzli osvojili su dvije medalje za kvalitet meda, a Ahmed je kao najmlađi učesnik na poklon dobio košnicu.

Med porodice Bahtić je i tokom ove godine nagrađivan brojnim medaljama i priznanjima. Posebno ističu medalje osvojene prošle godine na Sajmu meda u Vukovaru, na kojem su po prvi put učestvovali.

Slika ima prazan alternativni atribut; njen naziv fajla je 5ff1ce9a9b057rtvusk1298362765.jpg

I pored veoma teške godine za pčelarstvo, i znatno manjim prinosima meda nego prethodnih godina, Enes ipak ističe da je zadovoljan njegovim kvalitetom, javlja rtvusk.

Previous Cetinje: Mladi odali počast tragično preminulim vršnjacima iz Posušja
Next Brčko: Gradonačelnik darovao prve bebe i obradovao 750 mališana paketićima

You might also like

TURIZAM

Veliki broj turista uživa u lijepom vremenu i znamenitostima Sarajeva

   Sunce i temperature koje se kreću i do 25 stepeni Celzijusa bile su povod za šetnju i uživanje u lokalnim sarajevskim kafićima i restoranima velikom broju domaćih i stranih

BH RAZGLEDNICA

Jedinstvenost Dabarske pećine u Sanskom Mostu svakodnevno privlači posjetioce

  Sa gotovo polovinom površine na području krša, Bosna i Hercegovina obiluje pećinskim svijetom u najvećoj mjeri potpuno neistraženim, a jedan od takvih bisera je Dabarska pećina na području općine

TURIZAM

Malo koja zemlja može se pohvaliti ovim: Rast turizma 12 posto

U periodu januar – oktobar 2019. turisti su ostvarili 1.448.086 posjeta, što je više za 12,0 % i 2.987.903 noćenja, što je više za 10,6 % u odnosu na isti