Zimske radosti u Centru “Safet Zajko”: Od sutra besplatno klizanje

Zimske radosti u Centru “Safet Zajko”: Od sutra besplatno klizanje

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila besplatno klizanje na otvorenom. Najmlađi sugrađani, ali i oni malo stariji, dane zimskog raspusta moći će provoditi uživajući na ledenoj plohi u Centru “Safet Zajko”.

Ledena ploha klizačima će biti na raspolaganju od sutra, 09. januara, svakim danom od 10 do 22 sata. Otvaranje klizačke sezone planirano je u 12 sati, a uz klizanje posjetitelje očekuju i drugi zanimljivi sadržaji uz tople napitke i slastice.

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od jedne KM za 45 minuta klizanja, s tim da će se klizaljke na dan otavaranja moći koristiti besplatno.

Centar “Safet Zajko, mjesto je gdje slobodno vrijeme provodi veliki broj građana Sarajeva tokom proljetnih, ljetnih i jesenjih mjeseci, a Općina Novi Grad kontinuirano radi na obogaćivanju sadržaja koji će posjetioce privući i tokom zime. Između ostalih, nedavno je završena adaptacija objekata u kojima će se nalaziti Omladinski centar za edukaciju i kulturu, gdje će naši najmlađi i omladina moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme i u toku zimskih mjeseci.

Ove godine je u saradnji sa JP “Lokom” za najmlađe posjetioce organiziran i zabavno-edukativni program pod nazivom “Novogradska bajka”. Mališani svaki dan mogu uživati u raznovrsnim igraonicama, družiti se i igrati sa maskotama omiljenih likova iz crtića Frozen i Princess, tu je i šator s pozornicom, u kojem će narednih dana biti organizirana zabava sa supermađioničarem i zabavljačima. Organizirat će se i zabavna sportska takmičenja, maskenbal i još puno toga… U navedenim sadržajima stanovnici Novog Grada i Sarajeva moći će uživati sve do 10. februara, ulaz je besplatan.

Previous BIHAĆ/LIPA: Migranti će večeras u šatore, stvoreni su minimalni uslovi za smještaj
Next Memorijalni centar Srebrenica i BIRN predstavili video 'Životi iza polja smrti

You might also like

NAŠI DANI

Nurkić ispratio nanu na hadž, pa se priključio Zmajevima

Jusuf Nurkić, centar Denver Nuggetsa, jutros se priključio pripremama košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. Naš reprezentativac sa saigračima je bio u Mejdanu, ali nije odradio jutarnji trening, a očekuje se

NAŠI DANI

Interes italijskih investitora za ulaganje u Konjic

U cilju proširenja poslovanja na područje Bosne i Hercegovine, sa akcentom na Grad Konjic gdje razvijena metalska industrija, danas su predstavnici italijanske kompanije CO.VE. Engineering Srl, koja je specijalizirana za

NAŠI DANI

Tuzla: Potpisivanje peticije za liječenje djece iz budžeta i plaćanje političara SMS-ovima

  Na Trgu slobode u Tuzli danas je počelo potpisivanje peticije ˝Djecu treba liječiti iz budžeta, a političare plaćati SMS porukama pa ko uplati-uplati˝, a cilj je obezbijediti finansijska sredstva