Skijanje na četiri bosanska skijališta sa jednom kartom

Skijanje na četiri bosanska skijališta sa jednom kartom

Na Jahorini je potpisan sporazum o saradnji četiri ski centra u Bosni i Hercegovini – Jahorina, Bjelašnica, Ravna planina i Vlašić, koji se ogleda u jedinstvenoj karti koja od danas važi za skijanje na preko 100 km staza u ova četiri ski centra, javlja AA.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorna, Dejan Ljevnaić rekao je „jako sam srećan jer sm potpisali sporazum o zajedničkoj karti sa planinama u regionu Bjelašnica, Ravna Planina i Vlašić”.

“Radi se o karti 10 od sezone koja se može koristiti u sva četiri ski centra. Cijena joj je 350 KM i važi za bilo kojih 10 dana do kraja zimske sezone, korisnik može skijati jedan dan na Bjelašnici a već sljedeći na Vlašiću, Ravnoj Planini ili Jahorini. Ovo je samo jedan od koraka koje ćemo preduzeti sa ciljem uvezivanja i zajedničke ponude. Naša filozofija je da konkurenciju pretvaramo u partnere i na taj način svi možemo imati samo banefite a turisti zadovoljstvo što nam je svakako krajnji cilj”, rekao je Ljevnaić.

Zimska sezona na Jahorini je krenula 29. novembra za 52 dana skijanja u kontinuitetu je skijalo više od 79.000 skijaša zahvaljujući dobroj organizaciji skijanja, i pripremi ski staza koje su sada perfektno uređene povećao se broj vožnji za 2 odsto. Na ovoj planini trenutno ima preko 150 cm utabanog snijega na stazama i skijalište radi u svom punom kapacitetu danima unazad.

Direktor ski centra Bjelašnica Edis Baković je uz izraze zahvalnosti istakao važnost ovog sporazuma za sve ski centre a najviše za skijaše.

„Gost kada dođe bilo gdje u BIH može bilo kojih 10 dana izabrati za skijanje na ovim skijalištima. Vrijeme nas je poslužilo i na Bjelašnici sada imamo gotovo 2 metra snijega. Imamo sve uslove da ova sezona bude jedna od boljih u prethodnih desetak godina”, kazao je Baković.

Direktor ski centra Ravna Planina Veljko Golijanin je također istakao da je ovo poseban dan za skijaše. „Po principu na svjetske i evropske ski centre veliki planinski centri pomažu manje a ne samo zbog svog interesa nego zbog interesa svih. Ovo je jedan od načina da stvorimo nove skijaše. Ski centar Ravna planina je ove godine najspremniji dočekao skijaše i sada imamo 13 kilometara staza“, dodao je Golijanin.

Direktor ski centra Vlašic Goran Šarić izrazio je nadu da će sljedeće godine ovaj sporazum proširiti.

“Na pravom smo putu i mnogima smo pokazali kako treba da rade”, rekao je Sarić. ​​​​​​​

Zajednička karta 10 od sezone važi do kraja zimske sezone 2020/21, za 10 dana skijanja koji se ne moraju koristiti u kontinuitetu i skijaš ima priliku da bira koliko će dana skijati na kojem od četiri skijaška centra Bosne i Hercegovine.

Previous Taekwondo: Ada Avdagić najbolja svjetska juniorka do 42 kilograma
Next Brak Bosanca i Ukrajinke - upoznali se u Americi, žive u Podrinju (Video)

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Mojmilo: Eko-kuća i prelijepa zelena oaza nadomak Sarajeva

  Na brdu Mojmilo nalazi se Eko-kuća i prelijepa zelena oaza Park-šuma Mojmilo. Odatle se, posebno za vrijeme vedrih i sunčanih dana, pruža fantastičan pogled na naselja sarajevskog Novog Grada.

BH RAZGLEDNICA

Vodopad Kravica u našoj zemlji među 20 najljepših mjesta u Evropi

Na stranici Conde Nast Traveler odabrali su 20 najljepših evropskih pejzaža, a među njima je i vodopad Krivica na rijeci Trebižat – nedaleko od Ljubuškog. -Može biti jedan od manjih

BH RAZGLEDNICA

Besplatan pristup na područje Zaštićenog pejzaža Konjuh

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona dalo je saglasnost na privremeno ukidanje naplate ulaznica na područje Zaštićenog pejzaža „Konjuh” Banovići zbog proglašenja stanja nesreće i suzbijanja širenja koronavirusa.