TK: Koalicija SDP, Naša stranka i PDA – srušili SDA, u Vladu uveli HDZ koji nema nijednog zastupnika u Skupštini

TK: Koalicija SDP, Naša stranka i PDA – srušili SDA, u Vladu uveli HDZ koji nema nijednog zastupnika u Skupštini

Iako nema nijednog zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona, HDZ će u novom sazivu Vlade TK imati ministra, odlučila je nova većina koju čine SDP BiH, PDA Mirsada Kukića i Naša stranka.

“Na osnovu Vaše Odluke o imenovanju kandidata na mjesto premijera Tuzlanskog kantona dostavljam Vam prijedklog kandodata za ministre”, piše u dopisu kojeg je jutros Skupštini tog kantona dostavio kandidat za mjesto premijera TK Kadrija Hodžić.

Za ministra zdravstva Tuzlanskog kantona mandatar Kadrija Hodžić je predložio doktora medicine Božu Jurića. U pitanju je kadar Hrvatske demokratske zajednice BiH koja u u Skupštini TK nema nijednog zastupnika. Inače, na prošlogodišnjim lokalnim izborima Jurić je bio kandidat HDZ-a BiH za gradskog vijećnika u Tuzli i, prema rezultatima dostupnim na stranici CIK-a, osvojio je 233 glasa.

Božo Jurić je dugogodišnji kadar HDZ-a BiH. U julu 2019. godine izabran je za tajnika Gradskog odbora HDZ-a BiH. U pitanju je kadar odan Miji Krešiću, dugogodišnjem funkcioneru HDZ-a BiH.

Osim Jurića kandidati za nove ministre su Midhat Dobrnić (MUP), Una Harčin (Ministarstvo pravosuđa i uprave), Elvis Branković (Ministarstvo obrazovanja), Vedran Lakić (Ministarstvo finansija), Zlatan Muratović (Ministarstvo kulture, sporta i mladih), Hamza Bašić (Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja), Esad Džidić (Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak), Mevludin Hodžić (Ministarstvo privrede), Fedahija Ahmetović (Ministarstvo za boračka pitanja), Vahidin Smajlović (Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede). Skupština TK bi se u utorak trebala izjasniti o ovom prijedlogu čime će zvanično biti uspostavljena koalicija SDP, Naša stranka, PDA i HDZ BiH, piše Istraga.

Previous U srijedu u Zenici skup podrške generalu Mahmuljinu
Next Poljoprivrednici u Bosni i Hercegovini ujedinjeni: Zaštititi domaću proizvodnju

You might also like

NAŠI DANI

Režiser Ayo Tsalithaba povukao film s Berlinalea zbog njemačke podrške Izraelu

Režiser iz Gane Ayo Tsalitaba povukao je svoj film s prestižnog filmskog festivala Berlinale, protestujući zbog podrške koju Njemačka pruža izraelskom ratu u Pojasu Gaze, javlja Anadolu. “Donio sam odluku

NAŠI DANI

KS: U akciji ‘Dar 1’ lišeno slobode 17 policijskih službenika

Preduzimaju se mjere i radnje protiv 17 policijskih službenika Jedinice za saobraćaj Uprave policije MUP-a KS, koji se sumnjiče da su u posljednjih nekoliko mjeseci počinili više od stotinu krivičnih

NAŠI DANI

Novi premijer KS! Forto: Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli

Ovo će biti najbolja vlada koju ste ikad vidjeli – poručio je Edin Forto iz Naše stranke, mandatar za sastavljanje Vlade Kantona Sarajevo. Forto je potrvrdio koje će to osobe