V. Kladuša: Laburisti formiraju koaliciju sa Narodom i pravdom

V. Kladuša: Laburisti formiraju koaliciju sa Narodom i pravdom

U Velikoj Kladuši je 14. januara trebala biti održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, ali je ona prekinuta jer dnevni red nisu podržali Laburistička stranka Fikreta Abdića, DNZ-Krajiška stranka i Narod i pravda.

Time su nagoviješteni i obrisi buduće koalicije, koju je u utorak potvrdila Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka osuđenog ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića.

– Znam da mnogim našim članovima i simpatizerima, ali i široj javnosti, je pomalo nelogično da nakon toliko godina koaliramo sa DNZ-Krajiškom strankom i sa vijećnicima NiP-a – izjavila je Abdić Jelenović, prenosi Faktor.

Požalila se kćerka Fikreta Abdića na činjenicu da su na proteklim Lokalnim izborima zajednički nastupile sve “probošnjačke stranke” i to, dodala je, potpomognute stranačkim centralama iz Sarajeva.

– Išli su ka tome da se uništi Laburistička stranka, da se uzme mjesto načelnika – kazala je Abdić Jelenović.

U toj “probošnjačkoj koaliciji”, kako je Abdić Jelenović naziva, učestvovale su sve probosanske stranke, osim Naroda i pravde.

Predsjednica Laburističke stranke je kazala da se ne bi trebali voditi politički dijalozi oko toga “da li je nešto opravdano ili nije opravdano”, te je poručila da ta stranka ostaje ustrajna u onome što je obećala članovima i simpatizerima.

– Za naše simpatizere i članove je najbitnije da smo postigli taj dogovor, da je to nešto što treba pridodati pobjedi Laburističke stranke – poručila je Abdić Jelenović.

Video: https://www.facebook.com/LaburistickaStrankaBiH/videos/784035415798544/?t=1

Previous Amerikanci pomažu razvoj bosanskog turizma u projektu vrijednom 20 miliona dolara
Next Navijači bosanske fudbalske reprezentacije ispred sjedišta Saveza: Dosta je!

You might also like

NAŠI DANI

Dodik se sastao s Putinom – treći put od početka rata u Ukrajini

Predsjednik entiteta Rs u Bosni Milorad Dodik sastao se u Moskvi sa ruskim predsjednik Vladimirom Putinom. Vladimir Putin je na početku sastanka, javlja ekipa RTRS-a iz Kremlja, Miloradu Dodiku rekao

NAŠI DANI

Komšić: Ukinut ćemo Čovićev ured u Mostaru, glavni grad Bosne i Hercegovine je Sarajevo

  -Imamo javno iznesene planove za rastakanje Bosne i Hercegovine koji više ne dolaze samo iz Republike Srpske nego nažalost doleza iz onog političkog miljea kojeg možemo zvati HNS ili

NAŠI DANI

OS BiH spremne za pomoć civilnim strukturama

Na zahtjev lokalnih vlasti općine Neum, koje su zatražile pomoć u gašenju požara na ugroženim dijelovima općine, Predsjedništvo BiH dalo je danas saglasnost za angažman OS BiH. Posade helikoptera su