V. Kladuša: Laburisti formiraju koaliciju sa Narodom i pravdom

V. Kladuša: Laburisti formiraju koaliciju sa Narodom i pravdom

U Velikoj Kladuši je 14. januara trebala biti održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća, ali je ona prekinuta jer dnevni red nisu podržali Laburistička stranka Fikreta Abdića, DNZ-Krajiška stranka i Narod i pravda.

Time su nagoviješteni i obrisi buduće koalicije, koju je u utorak potvrdila Elvira Abdić Jelenović, predsjednica Laburističke stranke i kćerka osuđenog ratnog zločinca i aktuelnog načelnika Velike Kladuše Fikreta Abdića.

– Znam da mnogim našim članovima i simpatizerima, ali i široj javnosti, je pomalo nelogično da nakon toliko godina koaliramo sa DNZ-Krajiškom strankom i sa vijećnicima NiP-a – izjavila je Abdić Jelenović, prenosi Faktor.

Požalila se kćerka Fikreta Abdića na činjenicu da su na proteklim Lokalnim izborima zajednički nastupile sve “probošnjačke stranke” i to, dodala je, potpomognute stranačkim centralama iz Sarajeva.

– Išli su ka tome da se uništi Laburistička stranka, da se uzme mjesto načelnika – kazala je Abdić Jelenović.

U toj “probošnjačkoj koaliciji”, kako je Abdić Jelenović naziva, učestvovale su sve probosanske stranke, osim Naroda i pravde.

Predsjednica Laburističke stranke je kazala da se ne bi trebali voditi politički dijalozi oko toga “da li je nešto opravdano ili nije opravdano”, te je poručila da ta stranka ostaje ustrajna u onome što je obećala članovima i simpatizerima.

– Za naše simpatizere i članove je najbitnije da smo postigli taj dogovor, da je to nešto što treba pridodati pobjedi Laburističke stranke – poručila je Abdić Jelenović.

Video: https://www.facebook.com/LaburistickaStrankaBiH/videos/784035415798544/?t=1

Previous Amerikanci pomažu razvoj bosanskog turizma u projektu vrijednom 20 miliona dolara
Next Navijači bosanske fudbalske reprezentacije ispred sjedišta Saveza: Dosta je!

You might also like

NAŠI DANI

Bećirović: Vučić nije odustao od pogubne velikosrpske politike

DENIS BEĆIROVIĆ PORUČIO ALEKSANDRU VUČIĆU DA SE POMIRI S ČINJENICOM DA JE GLAVNI GRAD DRŽAVE BOSNE I HERCEGOVINE SARAJEVO, A NE BEOGRAD! Sarajevo, 21. septembar 2019. godine IZJAVA ZA MEDIJE

NAŠI DANI

Obilježena godišnjica Armije RBiH u Tuzlanskom kantonu

  Armija Republike Bosne i Hercegovine je službeno osnovana na današnji dan prije 26 godina, od jedinica Teritorijalne obrane Bosne i Hercegovine i organizovanih dobrovoljaca. Centralna manifestacija obilježavanja za Tuzlanski

NAŠI DANI

Mehmedagić oslobođen! ‘Politički odstrel preko suda. Željela se učiniti velika šteta jednoj od značajnijih institucija, a to je OSA ‘

Sudija Branko Perić izrekao je oslobađajuću presudu Osmanu Mehmedagiću i Muhamedu Pekiću, direktoru i uposleniku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA). Odmah po završetku ročišta koje održano jutros na kojem