Industrijski, energetski i infrastrukturni projekti za razvoj Konjica

Industrijski, energetski i infrastrukturni projekti za razvoj Konjica

Premijer Federacije BiH  Fadil Novalić sa saradnicima danas je posjetio Općinu  Konjic i općinskog načelnika Osmana Ćatića.

Ovom prilikom razgovarano je  o aktuelnim temama koje su važne za lokalnu zajednicu, autoputu koji prolazi kroz područje općine Konjic i projektima Elektroprivrede koji su u planu.

Nermin Džindić, federalni ministar energije, rudarstva i industrije predstavio je projekat  vjetroparka “Bitovinja” na području općine Konjic, čija ukupna investicija iznosi između 150 i 170 milona KM.

– Riječ je o projektu za koji su sva mjerenja i sve pripreme u prethodnom periodu urađene, to je  ekonomski projekat koji je jedan od naboljih u ovom dijelu Evrope i mi uskoro očekujemo Izvedbeni projekat, a nakon toga i gradnju – kazao je Džindić , najavljujući kako će se u narednom periodu nakon današnjih razgovora i sa predstavnicima privrednika iz Konjica, pristupiti  proširenju kapaciteta P.D. Igman,  Konjic, kao bi se mogli ispoštovati svi aktuelni, ali i predviđeni ugovori.

Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH naglasio je da će se u narednom periodu  posvetiti posebna pažnja sugestijama i zahtjevima Općine Konjic kada je riječ o projektovanju Koridora V c, koji prolazi kroz područje općine Konjic, najavljujući zajedničke aktivnosti sa lokalnom zajednicom u tom segmentu.

Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić zahvalio se premijeru Novaliću, ministru i direktorima javnih preduzeća, koji su danas prisustvovali sastanku i raspravljali o bitnim pitanjima za stanovnike općine Konjic, iskazujući spremnost Općine Konjic i općinske administracije  da pruže  maksimalnu podršku pripremi i realizaciji pomenutih projekata.

Previous Lakić – Brčaninović ponosna na kćerku i bosanske košarkašice: Zaslužile su plasman na Eurobasket
Next Izložbom "Zlatni vez" Gazi Husrev-begove biblioteke predstavljeni radovi sedam naših autora kaligrafije

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Novitet iz kompanije Dizart – robot koji stvara oblike za stolice

Direktor Agencije za promociju izvoza (BHEPA) Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine Enes Ališković, savjetnica za izvoz Lejla Međedović i sekretar Asocijacije drvne industrije i šumarstva VTK BiH Selma Bašagić posjetili

Ekonomija/Biznis

Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi, Tešanj najperspektivniji, Bingo na vrhu liste firmi

Prema zvaničnim podacima FBiH, poslovno najperspektivnije područje je općina Tešanj, u kojoj je u posljednje dvije godine zaposleno blizu 1.750 osoba, izvještavaju danas bosanski mediji. Na osnovu podataka Vlade Federacije

Ekonomija/Biznis

Tuzla: Počela proizvodnja prvih bosanskih (prirodnih) gumenih bombona (VIDEO)

  Emir Bulić iz Tuzle prošle godine je samostalno pokrenuo mali biznis u okviru kojeg se u njegovom pogonu proizvode gumene bombone na čijoj deklaraciji je navedeno da je riječ