Performansom najavljeno ovogodišnje izdanje Festivala “Sarajevska zima”

Performansom najavljeno ovogodišnje izdanje Festivala “Sarajevska zima”

Prigodnim performansom koji je organiziran na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija u Sarajevu najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg izdanja Festivala “Sarajevska zima”, javlja AA.

Performans je održan uz učešće sportista, vitezova iz Jajca i plesača u “Čarobnom gradu” koji su privukli veliku pažnju građana.

Povorku je predvodio direktor Festivala Ibrahim Spahić, najavivši početak novog festivalskog izdanja čija je temeljna poruka mir, suživot i gradnja mostova razumijevanja.

Ceremonija otvaranja Festivala bit će upriličena 8. februara u Narodnom pozorištu Sarajevo uz učešće vrhunskih sarajevskih umjetnika.

Slika

Ovogodišnji Festival “Sarajevska zima”, koji će biti održan od 7. februara do 21. marta pod motom “Family online art”, bit će u znaku stote godišnjice Narodnog pozorišta Sarajevo, stote godišnjice rođenja kompozitora Astora Piazzolle, 700 godina smrti pjesnika i filozofa Dantea Alighieria i 150. godišnjice rođenja Mahatme Gandija.

Program Festivala bit će realizovan u saradnji sa bosanskohercegovačkim mediteranskim, europskim i svjetskim umjetnicima i institucijama u skladu sa epidemiološkim okolnostima u galerijama, pozorištima, koncertnim i kino dvoranama.

Previous Posjeta ”Titovom bunkeru“ u Konjicu - koštao 4,6 milijardi dolara (Video)
Next Vučić: Komplikuju se stvari oko Kosova i RS

You might also like

KULTURA I UMJETNOST

‘Embargo’ – instalacija bosaskog umjetnika u Haagu

Konceptualni umjetnik Almir Dervišević realizirao je u Den Haagu, ispred Internacionalnoga suda pravde (Palače mira) još jednu postavku instalacije, u okviru projekta ‘Pravda za Bosnu i Hercegovinu’. Autor za Fenu

KULTURA I UMJETNOST

Danis Tanović predsjednik žirija službene konkurencije Filmskog festivala u Kairu

Oskarovac Danis Tanović predsjedavat će zvaničnim takmičarskim žirijem 45. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Kairu, javlja Anadolu. “Sa velikim zadovoljstvom otkrivamo imenovanje renomiranog bh. reditelja Danisa Tanovića za predsjednika žirija

KULTURA I UMJETNOST

Koncerti na višenamjenskom trgu ispred Vijećnice u okviru 25. Baščaršijskih noći

Općina Stari Grad, predvođena općinskim načelnikom mr Ibrahimom Hadžibajrićem, besplatno je ustupila prostor višenamjenskog trga ispred Vijećnice za održavanje koncerata u okviru ovogodišnjeg 25. festivala Baščaršijske noći. Prvi koncert održan