Vučić: Komplikuju se stvari oko Kosova i RS

Vučić: Komplikuju se stvari oko Kosova i RS

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas, povodom poruke predsjednika SAD Džozefa Bajdena (Jo Biden) o podršci Srbiji u postizanju sporazuma sa Kosovom koji je fokusiran na međusobno priznanje, da se taj termin ne pominje ni u jednom sporazumu i rezoluciji.

Bajden je danas čestitao Dan državnosti Srbije uz poruku da će SAD i dalje podržavati Srbiju i postizanje trajnog sporazuma sa Kosovom “koji je fokusiran na međusobno priznanje”.

“Mi razumijemo da je to nova američka politika, bilo je pokušaja da se taj termin nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo kao konačno rješenje i u Vašingtonu (Washington). Već sam im jedanput u lice rekao u Bijeloj kući šta mislim o međusobnom priznanju i moj odgovor neće biti drugačiji”, rekao je Vučić medijima.

On je dodao da “nije prijatno” što je jasno da će američka spoljna politika ići u pravcu priznavanja nezavisnosti Kosova.

“Mnogo toga smo započeli i napravili na Sretenje. Sretenje je za nas mnogo važnija stvar nego što su albanske i američke želje. Imamo i mi ne samo želje već i drugačiju realnost i slobodarsku tradiciju”, dodao je.


Komplikuju se stvari oko Kosova i RS

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je danas da se “komplikuju stvari” oko Kosova i Republike srpske (entitet u BiH).

Previous Performansom najavljeno ovogodišnje izdanje Festivala "Sarajevska zima"
Next Protesti u Kozarcu: Autoput - DA, preko naših imanja - NE!

You might also like

NAŠI DANI

Novalić: Iza sebe sam ostavio stabilan penzioni fond. Na računima vlade 800 miliona likvidnih sredstava

Fadil Novalić, doskorašnji premijer Federacije Bosne i Hercegovine obratio se građanima sljedećim riječima. -Dragi građani, dužan sam da vas obavjestim o stanju koje sam zatekao i o stanju koje ostavljam

NAŠI DANI

Premijerka BPK Goražde: Nema novozaraženih, firme počele sa radom

Zahvaljujući mjerama Federalnog štaba civilne zaštite i Kantonalnog štaba civilne zaštite te građanima Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde koji su se pridržavali tih mjera taj kanton već 11 dana nema novozaraženih

NAŠI DANI

Od agrarne reforme do udara na državnu imovinu

Više od 150 godina traje uzurpacija zemljišnih posjeda u Bosni i Hercegovini, s ciljem  promjene vlasništva istih, stoga Bosna i Hercegovina mora donijeti zakon na nivou države kojim će se