Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru obilježava 44. godišnjicu osnivanja

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru obilježava 44. godišnjicu osnivanja

Univerzitet „Džemal Bijedić“ u Mostaru danas je započeo s manifestacijama u okviru obilježavanja 44. godišnjice osnivanja i uspješnog rada.

Prva u nizu aktivnosti je polaganje cvijeća na spomen bistu Džemala Bijedića koje je održano danas, 8.2.2021. godine u 10:00 sati.

Generalni sekretar Univerziteta je prisutnima predstavio osnovne informacije o liku i djelu Džemala Bijeidća (u prilogu), nakon čega su cvijeće na bistu položili rektor Univerziteta prof.dr. Elvir Zlomušica i prorektori.

-Naredna naša manifestacija u okviru obilježavanja 44. godišnjice Univerziteta je Prezentacija publikacija u izdanju Univerziteta 2020. godine, koja će se održati u 11:00 sati u Amfiteatru na Fakultetu humanističkih nauka Univerziteta – navode.

Oko 25.000 studenata diplomiralo na mostarskom Univerzitetu

Previous Protesti u Kozarcu: Autoput - DA, preko naših imanja - NE!
Next Hifzi-beg Đumišić

You might also like

NAŠI DANI

U blizini Ankare: Otvoren park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću

U gradiću Kazan u blizini turske prijestolnice Ankare otvoren je park i spomen obilježje rahmetli Aliji Izetbegoviću, prvom predsjedniku samostalne, nezavisne Republike Bosne i Hercegovine. Park je otvorio ambasador BiH

ZDRAVLJE

Izrael tvrdi da je pronašao lijek protiv Covid-19

U izraelskoj bolnici Ichilov uspješno je okončana Faza 1 testiranja inovativnog lijeka protiv Covid-19, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Izraela.   Lijek pod nazivom EXO-CD24 primjenjuje se tako što ga pacijent

NAŠI DANI

Beograd: Zvjerski mučila zarobljenu Bošnjakinju, sud joj smanjio kaznu s 5 na 3 godine

Apelacioni sud u Beogradu donio je presudu kojom je Ranki Tomić, osuđenoj za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, smanjio kaznu sa pet na tri godine zatvora. Fond za humanitarno pravo (FHP)