Bosna i Finska s najmanje potvrđenih slučajeva koronavirusa na sedmodnevnom prosjeku

Bosna i Finska s najmanje potvrđenih slučajeva koronavirusa na sedmodnevnom prosjeku

Bosna i Hercegovina ima manje potvrđenih slučajeva koronavirusa na sedmodnevnom prosjeku, procentualno prema broju stanovnika, od svih država Evrope, izuzev Finske.

Prema ovim podacima, najviše novih slučajeva za jedan dan zabilježeno je u Portugalu, 889 na milion stanovnika. Slijede Češka s 649, Španija sa 636 i Slovenija sa 556 slučajeva na milion stanovnika. Najmanje novih slučajeva procentualno je zabilježila Finska, prema podacima od 4. februara – 63 na milion stanovnika.

Videoprilog RTVTK.

Previous Goteborg Film Festival: Žbanić dobila Zlatnog zmaja
Next Visočanin pokušao podmititi sarajevskog policajca sa 10 KM

You might also like

ZDRAVLJE

Prof. Jašić: Mnogi aktivni sastojci iz hrane pomažu u borbi protiv virusa

Zbog koncentracije moćnih biljnih spojeva, mnogi aktivni sastojci iz hrane pomažu u borbi protiv virusa, a favoriziraju ih praktičari narodne pa i prirodne medicine. To su, prije svega, aktivne komponente

MADE IN BOSNIA-387

Direktor Bosnalijeka: Bosna i Hercegovina ima lijek koji pomaže u liječenju COVID-a

Vijest da Bosna i Hercegovina ima vlastiti lijek koji pomaže u liječenju oboljelih od COVID-a odjeknula je u regionu. Riječ je o lijeku Enkorten farmaceutske firme Bosnalijek. Klinička studija provedena

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Tuzlanski ljekar osmislio jedinstvenu metodu operacije trbušne aorte

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla danas je održana konferencija za novinare na kojoj je predstavljena Piljić metoda kod operativnog tretmana abdominalne aorte i zdjeličnih arterija. Metodu je plasirao prof. dr.