Bosna i Finska s najmanje potvrđenih slučajeva koronavirusa na sedmodnevnom prosjeku

Bosna i Finska s najmanje potvrđenih slučajeva koronavirusa na sedmodnevnom prosjeku

Bosna i Hercegovina ima manje potvrđenih slučajeva koronavirusa na sedmodnevnom prosjeku, procentualno prema broju stanovnika, od svih država Evrope, izuzev Finske.

Prema ovim podacima, najviše novih slučajeva za jedan dan zabilježeno je u Portugalu, 889 na milion stanovnika. Slijede Češka s 649, Španija sa 636 i Slovenija sa 556 slučajeva na milion stanovnika. Najmanje novih slučajeva procentualno je zabilježila Finska, prema podacima od 4. februara – 63 na milion stanovnika.

Videoprilog RTVTK.

Previous Goteborg Film Festival: Žbanić dobila Zlatnog zmaja
Next Visočanin pokušao podmititi sarajevskog policajca sa 10 KM

You might also like

ZDRAVLJE

Medicinski timovi iz Sarajeva i Tuzle sutra idu u Sandžak

Medicinski timovi iz Bosne i Hercegovine, što je ukupno 25 zdravstvenih radnika, sutra će u jutarnjim satima krenuti u Sandžak, kako bi dali svoj doprinos u borbi s pandemijom koronavirusa. 

ZDRAVLJE

Dr. Dizdarević: Slušanje, posmatranje, davanje naredbi, ovo je za naš narod malo prenapeto

Vrhunski stručnjak u oblasti pulmologije  prof.dr.sci.med.  Zehra Dizdarević, pulmolog svojevremeno angažovana kao stručnjak u bivšoj Jugoslaviji u vrijeme variole. Podijelila je iskustva i znanje u programu TVSA, kako bi ukazala

NAŠI DANI

Osigurat će radna mjesta za oko 350 uposlenika – otvaranje ASA bolnice 25. novembra

Načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i direktor projekta ASA Bolnice profesor Rasim Jusufović posjetili su danas gradilište prve privatne bolnice, čije se otvaranje očekuje 25. novembra. ASA bolnica će