Promocija ZDK i Tešnja u Indoneziji i Singapuru

Promocija ZDK i Tešnja u Indoneziji i Singapuru

Udruženje za promociju bosanskohercegovačkih vrijednosti “DOMOVINA” i Ambasada Bosne i Hercegovine u Indoneziji realizovali su projekat perezentacije potencijala ZDK i Općine Tešanj u Indoneziji i Singapuru.

Za deset dana, koliko je trajala ova privredna manifestacija, volonteri Domovine i predstavnici ambasade organizirali su sadržaje na kojima su u sedam gradova predstavljene privredne i turističke mogućnosti, ali i kulturne, sportske i tradicijske osobenosti pomenutih bosanskohercegovačkih sredina.

Posebno interesantna bila je prezentacija privrednih potencijala Tešnja, nakon čega su privrednici iz Indonezije iskazali i interes za povezivanje i ostvarivanje određenih konkretnijih kontakata. Ovim najavama interesanata iz Indonezije za povezivanje sa našim komplemantarnim privrednim i drugim društvima svakako je doprinijelo i emitovanje promotivnog filma Udruženja Domovina na nekoliko televizijskih stanica u Indoneziji i Singapuru, što je takođe bilo dio projekta.

U okviru ovog projekta Udruženja za promociju bh. vrijednosti ” DOMOVINA” i Ambasade Bosne i Hercegovine u Indoneziji organizirani su i sastanci sa predstavnicima vlasti u tamošnjim provincijama. Veliki intetes za uspostavu konkretnijih odnosa sa ZDK i lokalnim zajednicama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, iskazali su predstavnici provincije Istočni Kalimantan. U tom smislu treba izdvojiti da su načelno dogovoreni i budući koraci saradnje, a pored ostalog i obostrane posjete delegacija dvije regije i lokalnih zajednica.

Velika podrška ovom projektu pored Ambasade Bosne i Hercegovine u Indoneziji, stigla je od Vlade ZDK i Općine Tešanj, koji su jos jednom istakli opredjeljenost da pomognu ovdašnjim prije svega privrednim subjektima u pokušajima da sa svojim proizvodima stignu na svjetsko tržište.

(direktno.ba / MiruhBosne)

Previous Uručene rektorove nagrade najboljim studentima mostarskog Univerziteta (VIDEO)
Next Konjički Muzej drvorezbarstva čuva bh. baštinu sa UNESCO-ove liste (VIDEO)

You might also like

TURIZAM

Zimska turistička sezona: BJELAŠNICA I IGMAN

Sarajevske olimpijske ljepotice napokon su dočekale dovoljne količine snijega u ovoj sezoni.  Prethodna sezona je bila izuzetno uspješna, najbolja koja je zabilježena od rata do danas. Snijeg i veliki broj

TURIZAM

Promotivni spot o bosanskohercegovačkom turizmu nakon SAD-a bit će prikazan i u drugim zemljama (VIDEO)

Promotivni video o turističkim potencijalima BiH koji je napravljen uz podršku Američko-bosanske fondacije (ABF), nakon uspješnog prikazivanja u Vašingtonu, naći će se na web stranicama i stranicama na društvenim medijima partnera

TURIZAM

Gračanica mjesto sa višestoljetnom tradicijom urbanog življenja (Foto)

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine će zbog pandemije koronavirusa godišnji odmor provesti u zemlji, što je ujedno i prilika da se obiđu domaće destinacije. Jedno takvo mjesto je i Gračanica,