Bosanka prodala kuću suosnivaču WhatsAppa za 87 miliona dolara

Bosanka prodala kuću suosnivaču WhatsAppa za 87 miliona dolara

Jan Koum, suosnivač WhatsAppa, platio je 87 miliona dolara za vilu u Malibuu, u Kaliforniji, odmah pored one koju već posjeduje.

Prodavač je Diana (Sanela) Jenkins, bosanska poduzetnica i filantrop. Gospođa Jenkins, osnivačica kompanije za piće Neuro Drinks, prethodno je bila udata za britanskog finansijera Rogera Jenkinsa. Njezin se dom pojavio na tržištu prošlog maja za 125 miliona dolara, objavio je The Wall Street Journal. Nalazi se u Malibuovoj Paradise Cove, a njegovi prethodni vlasnici su Barry Diller i pokojni country pjevač Kenny Rogers.

Sanela Diana Jenkins House Malibu

Postavljeno na vrhu litice, imanje ima uspinjaću/lift koji vodi do okeana (prvobitni vlasnik platio kaznu zbog ugradnje iste).

Na gotovo 3 hektara uključuje jednospratnu kuću s pet spavaćih soba sa zasvođenim plafonima, podovima od riblje kosti i prozorima od poda do stropa koji se otvaraju prema vrtovima. Takođe ima plesni studio i studio za snimanje. Na terenu se nalaze pansion s tri spavaće sobe, bazen, vodopad i jezero Koi, sportsko igralište i stražarnica.

Uspinjača vodi do kabine na obali oceana, koja ima spuštene stropove, mokri bar, ugrađeni roštilj i kamin.

Sanela Diana Jenkins House Malibu

Gospodin Koum, 44, pomogao je u pokretanju WhatsApp-a, servisa za razmjenu poruka putem Interneta, 2009. godine. Nakon što ga je Facebook kupio 2014. godine, ostao je nekoliko godina direktor Facebooka prije nego što je odstupio 2018. Indeks milijardera Bloomberga određuje neto vrijednost 12,5 milijardi dolara.

Previous Grad Sarajevo dao podršku revitalizaciji Botaničkog vrta Zemaljskog muzeja
Next Mehmedagić oslobođen! 'Politički odstrel preko suda. Željela se učiniti velika šteta jednoj od značajnijih institucija, a to je OSA '

You might also like

NAŠI LJUDI

Kukeš, najsjeverniji albanski grad: Bosna i Hercegovina je mnogima druga domovina

Do Kukeša (alb. Kukës), najsjevernijeg i ekonomski slabo razvijenog grada, centra istoimene oblasti u Albaniji, od kosovskog Prizrena se stiže, novim autoputem koji vodi do Tirane, za nepuni sat vremena.

NAŠI LJUDI

ŽIVOTNA PRIČA UZEIRA SRNE: Majku su mi četnici živu zapalili

Priča Darija Srne i njegovog oca Uzeira mogla bi da posluži kao scenario najintrigantnijih holivudskih filmova. Iako je zaljubljenicima u fudbal životni put porodice Srna dobro poznat, šira javnost vjerovatno ne

TV

Bošnjaci na Kosovu i Albaniji: Što dalje od Bosne, ona više u srcu!

Priča o našem narodu na Kosovu i Albaniji; priča o odnosu države Bosne i Hercegovine prema velikom broju Bošnjaka koji žive među Albancima… Reportaža Face TV-a iz Albanije i s