KAVAT razvio novi domaći proizvod –  12 novih modela dječje obuće

KAVAT razvio novi domaći proizvod – 12 novih modela dječje obuće

Kako na lokalnom tržištu nema kvalitetnih opcija obuće za djecu, naročito od prirodnih materijala kompanija KAVAT je identifikovala, a USAID WHAM Activity podržao razvoj novog domaćeg proizvoda.

Podrška je uključivala finansiranje razvoja neophodnih kalupa za nove modele, nabavku sirovina, marketinške aktivnosti…Kavat je već dovršio razvoj 12 novih modela dječje obuće.

Novi modeli, sa potpisom “Made in Bosnia and Herzegovina”, će biti dostupni od 6.marta i kupcima u Sarajevu kada će biti otvorena prva Kavat maloprodajna trgovina. Ovo je prva od više maloprodajnih trgovina koje Kavat planira otvoriti širom BiH.

Kreiranje kvalitetnog lokalnog brenda predstavlja značajan odmak od “lohn-proizvodnje”, te izuzetan veliki uspjeh u BiH industriji obuće.

Realizacijom ugovora sa USAID WHAM Activity Kavat će zaposliti nove radnike, povećati svoju ukupnu prodaju do 10%, kao i potpisati ugovore sa 10-15 novih distributera za njihove cipele.

Previous Košarka: Bosna bolja od Grčke
Next Nedjeljna šetnja - sarajevske ulice obasjane suncem (VIDEO)

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Izabrano top 100 proizvoda u Bosni i Hercegovini

  Istraživačka agencija “Nielsen” predložila je oko 400 proizvoda za koje su putem online upitnika glasali trgovci iz Bosne i Hercegovine, a “In Store” magazin sinoć je u Sarajevu organizovao

Ekonomija/Biznis

Odobren nastavak rada termoblokova 4 i 5 u Tuzli i Kaknju

Predstavnički dom Federalnog parlamenta odobrio je večeras na vanrednoj sjednici, na prijedlog Federalne vlade, nastavak rada blokova 4 i 5 u termoelektranama Tuzla i Kakanj dok je na snazi član

MADE IN BOSNIA-387

BS Telecom Solutions – regionalni lider na tržištu pametnih transportnih sistema

BS Telecom Solutions je osnovan 2002. godine i na tržištu je od tada prisutan kao proizvođač, isporučilac i integrator kompletnih telekomunikacijskih i informacijskih sistema koji se zasnivaju na modernim tehnologijama