Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i poručuje – ‘Ne idem nigdje dok ne završim posao’

Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i poručuje – ‘Ne idem nigdje dok ne završim posao’

Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i njen test na koronavirus je negativan. Tačno je da je smještena na jedan od odjela UKC Tuzla, potvrdila je Federalnoj televiziji njena kćerka Hurija Karić.

‘Ostalo je još da se uradi CT nalaz pluća nakon čega će je prebaciti u Plavu bolnicu. Trebaju uraditi i neke dodatne nalaze, pa ćemo vidjeti šta dalje. Mama je dobro i lijepo izgleda, pokretna je i na nogama. Sumnja se da je njeno zdravstveno stanje malo narušeno od posljedica moždanog udara od ranije”, kaže nam Hurija.

Podsjetimo sedamdesetogodišnja nana iz Konjević Polja već više od dvadeset godina vodi pravnu bitku, zbog nelegalno izgrađene crkve u njenom dvorištu. U aprilu prošle godine je  istekao rok iz presude Suda za ljudska prava u Strazburu do kojeg je crkva trebala biti uklonjena, no ona i dalje stoji u aviji nane Fate.

’’Neću ja još nigdje, neka niko ne brine, dobro sam hvala Bogu. Ne idem nigdje dok ne završim posao oko uklanjanja crkve’’, rekla je nana Fata, a prenosi nam njena kćerka Hurija.

‘’Pacijentica F.O. je primljena kao pulmološki pacijent u Kliniku za plućne bolesti UKC Tuzla. Njeno trenutno zdravstveno stanje zahtijeva dalje ljekarsko praćenje, ali je pacijentica stabilna i komunikativna’’, potvrdila je za FTV Ersija Aščerić – Mujedinović, šefica Press službe UKC Tuzla.

Previous Završena sabotaža oko respiratora! Napokon verificirani i pušteni u rad
Next Ibišević i Zukanović družili se s mladim fudbalerima u Vogošći

You might also like

ŽIVOT

Ljubomir Kočić, gazda s Manjače: Neću da živim u bespuću i mraku, selim se u FBiH

Neću da mi djeca žive u bespuću, mraku i bez vode, kaže vlasnik najvećeg gazdinstva na Manjači. Dok mnogi građani RS u potrazi za boljim životom nastoje da se domognu

ŽIVOT

Mustafić: Najbolji osjećaj je biti ‘svoj na svome’

  Selim Mustafić iz sela Pobuđe kod Bratunca vratio se u svoj rodni kraj sa suprugom i djecom 2000. godine, odlučivši da se baviti stočarstvom kako bi porodici obezbijedio sigurnu

ŽIVOT

Prvi migrant koji je u našoj zemlji završio osnovnu školu, sada je u Bihaću upisao i srednju

Danas je poseban i radostan dan za jednog 16-godišnjaka iz Irana. Donedavno, on je bio prvi i jedini migrant koji je dobio diplomu o završenom osnovnom obrazovanju u Bosni i