Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i poručuje – ‘Ne idem nigdje dok ne završim posao’

Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i poručuje – ‘Ne idem nigdje dok ne završim posao’

Nana Fata Orlović je stabilnog zdravstvenog stanja i njen test na koronavirus je negativan. Tačno je da je smještena na jedan od odjela UKC Tuzla, potvrdila je Federalnoj televiziji njena kćerka Hurija Karić.

‘Ostalo je još da se uradi CT nalaz pluća nakon čega će je prebaciti u Plavu bolnicu. Trebaju uraditi i neke dodatne nalaze, pa ćemo vidjeti šta dalje. Mama je dobro i lijepo izgleda, pokretna je i na nogama. Sumnja se da je njeno zdravstveno stanje malo narušeno od posljedica moždanog udara od ranije”, kaže nam Hurija.

Podsjetimo sedamdesetogodišnja nana iz Konjević Polja već više od dvadeset godina vodi pravnu bitku, zbog nelegalno izgrađene crkve u njenom dvorištu. U aprilu prošle godine je  istekao rok iz presude Suda za ljudska prava u Strazburu do kojeg je crkva trebala biti uklonjena, no ona i dalje stoji u aviji nane Fate.

’’Neću ja još nigdje, neka niko ne brine, dobro sam hvala Bogu. Ne idem nigdje dok ne završim posao oko uklanjanja crkve’’, rekla je nana Fata, a prenosi nam njena kćerka Hurija.

‘’Pacijentica F.O. je primljena kao pulmološki pacijent u Kliniku za plućne bolesti UKC Tuzla. Njeno trenutno zdravstveno stanje zahtijeva dalje ljekarsko praćenje, ali je pacijentica stabilna i komunikativna’’, potvrdila je za FTV Ersija Aščerić – Mujedinović, šefica Press službe UKC Tuzla.

Previous Završena sabotaža oko respiratora! Napokon verificirani i pušteni u rad
Next Ibišević i Zukanović družili se s mladim fudbalerima u Vogošći

You might also like

ŽIVOT

Ajla i Mirza, mladi brančni par – vratili se iz Holandije u rodno Sarajevo i započeli biznis

  Dvoje rođenih Sarajlija upoznali su se sasvim slučajno prije deset godina preko prijatelja, a nedugo zatim rodila se ljubav, koja je prije četiri godine krunisana brakom, piše coolstyle. – Mirzini

ŽIVOT

Veliki dobročinitelj Muradif Ćato: Gdje god sam bio, uvijek sam mislio na svoju Bosnu

Muradif Ćato, 87-godišnji dobročinitelj i vakif, koji više od pet decenija živi u Njemačkoj, ali koji nikada nije zaboravio Bosnu i Hercegovinu, svojim životom, trudom, radom i načinom razmišljanja sigurno

ŽIVOT

Holanđanku Saskiu u Sarajevo dovela ljubav: Volim prelijepu bosansku prirodu… Ma sve je lijepo

Holađanka Saskia Šišić je prije šest godina doselila u Bosnu i Hercegovinu, državu o kojoj ranije nije znala skoro ništa. Rođena je u holandskom gradiću Amersfoortu, a o Bosni i