Čestitka direktorici koja zabranom proslavljanja praznika ujedinjuje povratnike

Čestitka direktorici koja zabranom proslavljanja praznika ujedinjuje povratnike

U Doboj Istoku juče i danas su osvanule dvije personalizirane čestitke uoči Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

“Mevlida, sretan ti 1. mart Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine” – piše na bilboardima između sela Klokotnica i Brijesnica u Opštini Doboj Istok.

Anonimni autor za Preporod.info je potvrdio da je čestitka upućena “direktorici” (op.a: Osnovne škole “Petar Kočić” u selu Sjenina Rijeka kod Doboja), te pojašnjava da je čestitka iskrena, iako odiše sarkazmom.

Bez da je imenovao direktoricu Mevlidu Dervišefendić, izrazio je nadu da će čestitka izazvati pozitivne emocije prema domovini. S obzirom na to da živi u Gračanici, bilboarde će zasigurno vidjeti već u ponedjeljak, osim ako odluči proslaviti Dan nezavisnosti BiH. U tom slučaju, vidjeće ga tokom narednih sedam dana, u prolasku prema školi.

– Ja se ovom čestitkom zahvaljujem što je nas Bošnjake dodatno motivisala. Mnoge je upravo svojim postupcima podsjetila da nije dovoljno voljeti svoju domovinu. Osim što je još više volimo i poštujemo, podsjetila nas je da se moramo neprestano boriti za zemlju u kojoj živimo i koja je naša domovina – kaže autor, s molbom da ostane anoniman.

Direktorica Mevlida Dervišefendić, kao i škola u kojoj je zaposlena, u fokus javnosti je došla početkom godine nakon što je smanjila vladanje učenicima koji nisu došli na nastavu 25. novembra, obilježavajući državni praznik Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

U međuvremenu njenu odluku je poništila nadležna inspekcija pa su roditelji pristali na povratak učenika na nastavu ali i dalje ne odustaju od zahtjeva za smjenom direktorice Dervišefendić.

Na pozive da prokomentariše čestitku direktorica Dervišefendić nije reagovala.

Previous Gradonačelnik Sarajeva posjetio lokaciju predviđenu za izgradnju nacionalnog stadiona
Next Sapna: Otkriveno spomen-obilježje poginulim pripadnicima Armije RBiH

You might also like

NAŠI DANI

Bageri “ravnaju” nekropolu stećaka kod Kreševa, uništava se pravo arheološko blago

Na arheološkom nalazištu na lokalitetu Polje u Martinićima u općini Kreševo planirana je gradnja Policijske stanice, čime će biti uništena historijski veoma važna nekropola stećaka.  Iako su ranije iz MUP-a

NAŠI DANI

BUŽIM: Sa ponosom obilježena godišnjica akcije Munja 93

Na današnji dan prije dvadeset i sedam godina – 11. januara 1993. godine pripadnici 105. Bužimske udarne brigade izveli su jednu od najuspješnijih odbrambeno-oslobodilačkih akcija u odbrambeno-oslobodilačkih okvirima Armije Republike

NAŠI DANI

Ekspert za aviosaobraćaj Rifat Tirak: Vazdušnim saobraćajem u BiH upravlja mafija

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo postavljen je radar čija je osnovna namjena rano otkrivanje brodova, a ne za pomoć pri spuštanju aviona – upozorava u intervjuu za bh. novinsku agenciju Patria