Absolute group iz Travnika pravi sportsku opremu za 700 klubova

Absolute group iz Travnika pravi sportsku opremu za 700 klubova

Absolute group je kompanija koja je osnovana 2014. godine sa ciljem pružanja usluga i proizvodnje shodno potrebama globalnog tržišta na kojem se kompanija želi iskušati i pozicionirati.

Absolute Group je svoj koncept zasnovala na četiri stuba koja će se strateški razvijati, jačati i unaprjeđivati u zajedničkoj grupaciji povezanih sistema.

– U svom sastavu Absolute group ima i nekoliko drugih firmi, kao što je Hasky sport čija je kompanija Number1 koja se bavi proizvodnjom sportske opreme. U našoj kompaniji trenutno je uposleno oko 150 radnika. U narednom periodu imamo nekoliko projekata gdje planiramo uposliti oko 300 novih radnika. Absolute group ima nekoliko djelatnosti, pored tekstilne, tu je i grafička djelatnost, metalna gdje radimo proizvode u kombinaciji sa tekstilnom djelatnošću – kazao je Nihad Selimović, vlasnik kompanije Absolute group.

Oko 90 posto proizvoda koje proizvedi Absolute group završavaju na tržištu Evropske unije, a najveći izvoz orijentiran je ka Njemačkoj i Holandiji.

– Pored sportske opreme, imamo opremu za kampiranje, šatore i to je dio našeg asortimana kojeg sto posto izvozimo. Možemo se pohvaliti da sve ozbiljne sportske ekipe, nacionalni savezi u Bosni i Hercegovini, preko 20 njih, nose našu opremu. Također mnogi sportski klubovi kako iz Bosne i Hercegovine tako i regiona i Evrope nose našu opremu i to je oko 700 sportskih klubova – istakao je Selimović.

Ovoj kompaniji plan je da se nastave širiti i dalje. Tokom pandemije koronavirusa ostali su stabilni, a ni jednog radnika nisu otpustili.

– Čak smo zaposlili nove. Prije otprilike dva mjeseca pokrenuli smo novi pogon u Sapni, zaposlili smo 48 radnika. U planu je da se do kraja godine uposli 100 radnika. Drugi projekat je u Jablanici sa kojim se trebalo krenuti sredinom ove godine, nažalost zbog pandemije je sve prolongirano. U tom pogonu je planirano uposlenje 250 radnika. Objekat je završen, jedan dio opreme je naručen i čekamo da se situacija smiri i idemo s fazom uposlenja radnika u Jablanici – rekao je vlasnik kompanije Absolute group.

Izvor: Biznis.ba
Previous Politički stručnjak dr. Bassuener: Zaustaviti ovakvu promjenu izbornog zakona u Bosni i Hercegovini
Next RH: Konferenciji "Bošnjaci u popisu stanovništva 2021.“

You might also like

MADE IN BOSNIA-387

Hoše komerc u prošloj godini ostvario prihode više od 64 miliona KM

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, u protekloj 2016. godini uspješno je poslovao, zajedno sa svojim brendovima BONY, MERKA i NAŠE MLIJEKO, uz

Ekonomija/Biznis

Dok u Bosni otvorenih ruku dočekuje njemačke investitore, u Njemačkoj protestuju protiv Hastora (Video)

Više od hiljadu radnika njemačke kompanije Grammer jučer i danas je protestovalo protiv najavljenih planova bosanskog investitora, porodice Hastor, inače vlasnika grupacije Prevent da preuzme upravljanje nad ovom firmom. Grammer

Ekonomija/Biznis

Uprkos agresiji i neprestanim destrukcijama: Bosna ima veći privredni rast od Srbije!

Muris Čičić, profesor Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva, i Milan Ćulibrk, ekonomista i glavni urednik beogradskog sedmičnika NIN govorili su za RSE o ekonomiji dvije zemlje – Bosne i Hercegovine i Srbije.