Nominacija filma Quo vadis Aida za Oskara opomena negatorima genocida

Nominacija filma Quo vadis Aida za Oskara opomena negatorima genocida

Predsjednica Udruženja Žene Srebrenice Hajra Ćatić izrazila je oduševljenje viješću da je film ‘Quo Vadis, Aida?’ bosanskohercegovačke scenaristice i redateljice Jasmile Žbanić nominovan za najprestižniju filmsku nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film. 

Čestitala je rediteljici i cijeloj  filmskoj ekipi.

-Jasmila Žbanić ne samo da je uradila dobar posao za filmsku produkciju nego je učinila nešto jako veliko i za ovu našu napaćenu Bosnu i Hecegovinu, izjavila je Ćatić za Fenu.

Napokon da se nešto pozitivno dešava i nama, kazala je.

Smatra da je nominacija filma Que vadis Aida među pet filmova za Oskara zaista veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu.

-Nadam se da će film Jasmile Žbanić 25. aprila i dobiti Oskara, jer zaslužuje. Hvala Jasmila uime Žena Srebrenice, hvala cijeloj ekipi koja se nesebično zalagala i uspjela, poručuje Ćatić.

Mišljenja je da ova nominacija nije samo značajna za žrtve genocida, već je i uspjeh države Bosne i Hercegovine  i opomena za negatore genocida.

Previous Premijer Novalić pokazuje dostojanstvo Bosne! Vlada FBiH naložila ZZJZ da bez odlaganja zaključi ugovor za nabavku vakcina
Next Erdogan: Za Tursku nije nikakav problem da projekat plinovoda Turski tok prolazi kroz Bosnu i Hercegovinu

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Hasečić i Hartmann iz Pariza: Izručenje Šušnjara BiH je korak ka pravdi

Sud u Parizu danas je donio odluku da se osumnjičeni za zločine počinjene u Višegradu 1992. godine Radomir Šušnjar izruči bh. pravosuđu, a u sudnici se nalazila i Bakira Hasečić,

KULTURA I UMJETNOST

Crtež iz Sarajeva najbolji na Festivalu djece i mladih u Južnoj Koreji

Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji najboljim crtežom je proglasio crtež iz Sarajeva autorice Ilhane Šabanović, javlja AA. U okviru saradnje kreativnih gradova filma

KULTURA I UMJETNOST

Svečano otvorena najveća izložba o islamskoj kulturi u Bosni ikad

Najveća izložba o islamskoj kulturi u Bosni ikad “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”, koju realizira Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice (IZ)