Mladi preduzetnik spasio fabriku keksa u Živinicama od gašenja

Mladi preduzetnik spasio fabriku keksa u Živinicama od gašenja

Dok zbog pandemje bilježimo negativne priče iz oblasti privrede, iz Živinica stiže jedna pozitivna. Mladi preduzetnik spasio je fabriku od gašenja, sačuvao postojeća i otvorio nova radna mjesta. Na ovaj potez usudio se kaže, jer želi ostati u svojoj zemlji.

Uz pomoć roditelja, 29- godišnji Senad Mulabdić otkupio je fabriku keksa pred gašenjem i u jeku pandemije počeo sa radom. Do danas, ne samo da je sačuvao radna mjesta, nego je uposlio dva nova radnika.

Videoprilog BHRT
Previous Vlada Federacije Bosne i Hercegovine osigurala nabavku dovoljnih količina kisika
Next Švedski teolog Jakob Wiren: Kršćani mogu prihvatiti Muhammeda kao poslanika

You might also like

Ekonomija/Biznis

Operativna dobit ŽFBiH u 2019. godini rekordnih 22.729.510,00 KM

Operativna dobit prije izdataka za kamate, porez na dobit i amortizaciju (EBITDA) JP ŽFBiH d.o.o. Sarajevo u 2019. godini iznosi 22.729.510,00  KM, dok je u 2018. godini iznosila 19.027.649,00 KM.

Ekonomija/Biznis

Veliki interes za bosanskim proizvodima na sajmu u Kini

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine i ove godine organizovala je zajednički nastup bosanskohercegovačkih firmi na petom po redu sajmu investicija i trgovine „China-CEEC EXPO 2019“ koji će održava od 08.

Ekonomija/Biznis

Zenica: Posao za 40-tak radnika

Kompanija “Zeka-comerc” d.o.o. danas je u Zenici, na lokaciji Kamberovića čikma otvorila savremeni Bau centar. Na površini od 3.500 m2 izloženo je preko 35.000 artikala, za čiji plasman je zaduženo