Kuda ideš, Aida proglašen najboljim balkanskim filmom

Kuda ideš, Aida proglašen najboljim balkanskim filmom

Na 25. izdanju uglednog Sofia International Film Festivala u Bugarskoj, za najbolji film Balkana proglašen je bosanski film rediteljice Jasmile Žbanić.

Ovu ratnu dramu, o kojoj je toliko toga rečeno, i kroz nagrade na mnogobrojnim festivalima, filmske kritike, tekstove u svjetskim medijima te nominaciji za najprestižnije filmske nagrade, a koja govori djelić priče stradanja Bošnjaka Srebrenice, domaćin je ocijenio riječima:

Jedan film izdvojio se u vrlo jakoj selekciji filmova. Film koji oduzima dah zahvaljujući vizuelnom pripovjedanju i glumi koje idu ruku po ruku, progoni nas i ličnom pričom zbog koje ćemo se sjećati sramne i najmračnije nedavne historije Evrope.

Film Quo vadis, Aida? (Kuda ideš, Aida?) se trenutno prikazuje u Sjedinjenim Državama – na platformama Amazon i Hulu, ali i u kinima.

May be an image of 1 osoba i tekst koji kaže 'QUO VADIS, AIDA? A FILM BY JASMILA ŻBANIĆ NOW PLAYING IN SELECT THEATERS NEW YORK, NY VILLAGE EAST CINEMAS PHOENIX, AZ SHEA 14 THEATRE SAN FRANCISCO, CA EMBARCADERO CENTER CINEMA INDIANAPOLIS, IN KEYSTONE ART CINEMA BOSTON, MA LANDMARK KENDALL SQUARE CINEMA ST. LOUIS, MO PLAZA FRONTENAC CINEMA super.
Previous Susret bosanske ministrice i saudijskog princa: Razgovaralo se i o nabavci vakcina
Next Državna kompanija BH Telecom donira milion maraka za nabavku vakcina

You might also like

BAŠTINA

ŽENIDBA IZMEĐU BAJRAMA

Nema nikakve zapreke niti pokuđenosti da se ljudi žene i udaju između dva Bajrama. Arapi su u predislamskom dobu (džahilijjetu) smatrali da onaj ko se oženi u mjesecu ševvalu, da

KULTURA I UMJETNOST

Muzej Sarajeva izlaže u Švedskoj

  U sklopu obilježavanja 70 godina uspješnoga kulturnog i muzeološkog djelovanja, Muzej Sarajeva će se osim domaćoj predstaviti i internacionalnoj javnosti te je tim povodom danas u švedskom gradu Varnamu

KULTURA I UMJETNOST

Srebrenički cvijet kao simbol borbe protiv genocida

‘Svaki cvijet nosi jednu priču, tugu, sjećanje, ali i da kroz ručni rad iskažemo ljubav. Onaj ko nosi cvijet, a nalazi se i nalazio se na reverima i haljinama mnogih