Kvalifikacije za SP: Remi u Helsinkiju

Kvalifikacije za SP: Remi u Helsinkiju

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine remizirala je večeras 2:2 na stadionu Olympic u Helsinkiju sa Finskom u prvom kolu kvalifikacija za Svjetko prvenstvo 2022.

Dobru akciju bosanskohercegovački tim je izveo u 8′, ali je šut Miroslava Stevanovića iskosa sa desne strane odbranio Jesse Joronen. Pokušao je u 14′ i kapiten Edin Džeko nakon dodavanja Stevanovića, ali nije najbolje zahvatio loptu i ona je otišla preko gola.

Odličnu priliku Zmajevi su imali u 20′. Prvo je Amer Gojak šutirao iskosa sa lijeve strane, Joronen odbio loptu, a potom su šutevi Eldara Ćivića i Edina Džeke izblokirani.

Nakon kornera Miralema Pjanića u 24′ Džeko loptu šalje glavom preko gola. U 27′ Stevanović izlazi sam ka golu Finske nakon odličnog dodavanja Džeke, ali Joronen još jednom odlično interveniše.

Domaći tim je najbolju priliku u prvom poluvremenu imao u 41′, ali je Ibrahim Šehić odlično odbranio šuteve Teemu Pukkia i Glena Kamare.

Izabranici Ivayla Peteva ofanzivno su ušli u drugo poluvrijeme i nakon nekoliko prilika u 55′ dosuđen je jedanaesterac za bosanskohercegovački tim. Miralem Pjanić je šutirao sa bijele tačke, Joronen prvo brani njegov udarac, ali naš vezista natrčava na odbijenu loptu i pogađa mrežu.

Svega tri minute poslije Pukki se najbolje snalazi u kaznenom prostoru bosanskohercegovačkog tima i izjednačuje rezultat.

Nakon centaršuta Ćivića sa lijeve strane u 71′, odličan u skoku je bio Džeko, ali lopta ponovo odlazi preko gola.

Finci u 77′ dolaze do prednosti kad je Pukki istrčao kontra napad, izašao sam pred Šehića i poslao loptu u mrežu.

U 84′ Miroslav Stevanović se odlično snalazi nakon dodavanja Edina Džeke i izjednačuje rezultat.

Lineup

Standings provided by SofaScore LiveScore

Previous Vlada Kantona Sarajevo prelazi na Mtel!
Next U Bosnu i Hercegovinu stigle prve vakcine BioNTech/Pfizera

You might also like

SPORT

Kvalifikacije za EP – Odbojkašice Bosne i Hercegovine savladale Latviju

  Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Kaknju savladala selekciju Latvije rezultatom 3:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Ekipa Gorana Nešića je sjajno otvorila susret i povela

SPORT

Mirza Teletović: Svi dugujemo nešto ovoj državi, Jablanica je moj dom

Proslavljeni bosanski košarkaš Mirza Teletović u Jablanici je otvorio košarkaški kamp, na istom terenu na kojem je napravio prve igračke korake. Budući košarkaši i košarkašice imat će priliku na novoj

SPORT

FK Sloga GC pisao FK Klis: Oduševljeni organizacijom, zahvalni publici

  Fudbalski klub Sloga iz Gornjeg Crnjelova, član Prve lige bh. entiteta Republike srpske, zahvalio se na gostoprimstvu FK Klis iz Buturović-Polja, iz Druge lige “jug” Federacije Bosne i Hercegovine