Bogić Bogićević izabran za gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogićević izabran za gradonačelnika Sarajeva

Bogić Bogićević jednoglasno je izabran za novog gradonačelnika Sarajeva na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Bogićević se treba izjasniti da li prihvata izbor, za sat vremena bi trebala biti konačna odluka, javlja TVSA.

Bogićević je dao nemjerljiv doprinos očuvanju BOSNE I HERCEGOVINE, bio član predsjedništva SFRJ iz BiH od 1998. godine do 1991.godine, učesnik je historijske sjednice predsjedništva SFRJ kada je svojim glasom spriječio Jugoslovensku narodnu armiju da napravi vojni puč cijele države. Tokom opsade živio je i radio u Sarajevu.

Bio je zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, potpredsjednik SDP BiH i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH, dobitnik je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva i brojnih drugih priznanja.

Previous Pod okriljem noći: HR kompanije bez saglasnosti države BiH ispod Save položile plinovodne cijevi za rusku Rafineriju u B. Brodu
Next Đapo: Imamo novce da nabavimo vakcinu za svakog građanina

You might also like

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Rezolucija o osudi agresije i genocida u Bosni predstavljena u Kongresu SAD

Američka kongresmenka predstavila je Zastupničkom domu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država Rezoluciju o osudi genocida i drugih zločina nad Bošnjacima koje su počinile srpske snage u Srebrenici u julu 1995. godine.

NAŠI DANI

Lorens Listo i Edi Fink pobjednici 450. skokova sa Starog mosta (Foto)

Lorens Listo  i Edi Fink, oba iz Mostara, pobjednici su 450. tradicionalnih visinskih skokova sa Starog mosta, koji su danas, u organizaciji Kluba skakača u vodu „Mostari“, održani u Mostaru.

NAŠI DANI

Novinarki u RTV Srebrenica sugerirano da ne koristi pojam genocid

Kadira Šakić, jedna od troje zaposlenih Bošnjaka u RTV Srebrenica, te kako je kazala za N1 jedina Bošnjakinja kao diplomirani novinar suočila se sa sugestijom da ne koristi termin genocid.