Bankarstvo: Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora

Bankarstvo: Singapurski magazin izabrao Amera Bukvića za najuspješnijeg direktora

Predsjednik Uprave Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo Amer Bukvić prepoznat je kao „Best Banking CEO of the Year 2021“, a BBI banka kao „Best CSR Bank in SEE (South Eastern Europe) 2021“ u izboru stručnog časopisa „World Business Outlook“ iz Singapura.

„World Business Outlook“ je azijski printani i online časopis koji pruža sveobuhvatne informacije i analize o finansijskoj industriji, međunarodnom biznisu i globalnoj ekonomiji. Stručni žiri je ocjenjivao kandidate i uspješne poslovne strategije iz cijelog svijeta, vrednujući pri tom liderstvo u industriji, procjenjujući talenat za vodstvo, neto vrijednost industrije, te strategije i potencijal za uspjeh na međunarodnom tržištu.

Visoko kvalificirani urednički tim „World Business Outlook Awards“ prilikom odabra kandidata provodi rigorozna istraživanja i prikupljaju informacije i podatke. Nagrade se dodjeljuju istaknutim pojedincima i institucijama iz cijelog svijeta iz oblasti finansija, bankarstva, građevinarstva, upravljanja fondovima, turizma, osiguranja i proizvodnje energije.

Previous Đapo: Imamo novce da nabavimo vakcinu za svakog građanina
Next Bogićević: Neopozivo povlačenje kandidature znači konačnu odluku

You might also like

Ekonomija/Biznis

U svaki novoproizvedeni Land Rover ugrađen je dio proizveden u Bosni (Video)

Livnica Wagner Automotiv iz Gradačca, jedini je distributer aluminijskog kućišta za elektroniku automobilskom brendu Land Rover.   Ugovor s njima otvorio im je vrata poslovanja i s drugim velikim imenima

Ekonomija/Biznis

Hoše komerc u prošloj godini ostvario prihode veće od 65 miliona KM: Najavljena investicija u fabriku slastica

  Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, uspješno je poslovao u protekloj 2017. godini sa realiziranim neto prihodom većim od 65 miliona KM.

Ekonomija/Biznis

Ovo su domaći proizvođači maski, lijekova i sredstava za dezinfekciju

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine pripremila je preliminarnu listu proizvođača maski, lijekova i farmaceutskih preparata i hemijskih sredstava za dezinfekciju u Bosni i Hercegovini, izvještava Indikator. Cilj pripreme ove liste