Svjetsko iskustvo prenose u Bosnu i Hercegovinu

Svjetsko iskustvo prenose u Bosnu i Hercegovinu

Od nedavno je u Sarajevu otvorena  nova firma TIC- Tuzla International Company.

Osnivači firme su nakon dugogodišnjeg boravka i iskustva stečenog širom svijeta odlučili investirati u BiH.

Jedan od osnivača je  Senad Džihanović sa dugogodišnjim iskustvom iz  Švicarske, Samir Vildić iz Turske i Zejd Bećić iz Kazahstana. Oni su odlučili da se ujedine i da kroz ekonomsko poslovanje u Bosni i Hercegovini daju svoju podršku svojoj domovini.

“Ideja povratka kao i želja za doprinos razvoju Bosne i Hercegovine možda može najbolje opisati sve naše aktivnosti. Iskustvo stečeno u raznim sektorima diljem svijeta, spojeno sa ljubavlju prema domovini, bio je glavni motiv u pokretanju projekta i firme TIC – Tuzla International Company”, ističe direktor firme Zejd Bećić. 

TIC – Tuzla International Company, sa glavnim sjedištem u Sarajevu djeluje u nekoliko segmenata. Prvi segment je Business Consulting usmjeren i specijaliziran za profesionalnu podršku firmama i privrednicima iz inostranstva koji žele da investiraju ili posluju u našoj državi. Drugi, zastupništva velikih svjetskih kompanija iz raznih sektora. I treći, možda i najbitniji, zastupništva bosanskohercegovačkih firmi na stranim tržištima. 

“Ljudski potencijal, obrazovana i odgovorna omladina, poslovne prilike, neiskorišteni potencijali i mogućnost stvaranja pozitivne poslovne atmosfere bili su povod osnivanja TIC – Tuzla International Company, a naša glavna misija i vizija jeste da sve pomenuto približimo i vama”, ističe Bećić, prenosi Akta.ba.

Firma zastupa tri velika svjetska brend: MIRSOLAR- Proizvođač solarnih panela, AKE – Proizvođač pokretnih stepenica, liftova i sistema za osobe sa invaliditetom, MAESTROOF – Tende i zastakljivanje. 

Previous Helsinški odbor: Ako se SAD, EU i NATO ne vrate na Balkan, Srbija će ga trajno destabilizovati
Next Prevljak pred duel sa svjetskim prvakom: Vjerujem da možemo napraviti podvig

You might also like

NAUKA I TEHNOLOGIJA

Priča o robotici: Seudin Softić, od posla u Gorenju do vlastite firme u Sloveniji i Bosni

Na vratima kompanije „Autotech“ dočekuje nas Seudin Softić. Ideja njega i njegovog mladog tima učinile su ih prepoznatljivim licima i pionirima razvoja i inovacija u svijetu robotike i automatizacije u

Ekonomija/Biznis

Page d.o.o. razvija vrhunske softvere i zadržava stručnjake u Bosni i Hercegovini

  Plaće i uslovi rada na svjetskom nivou, a posao i život u Bosni i Hercegovini – iako ovo zvuči utopijski ipak je moguće i takva kompanija postoji i uspješno

Ekonomija/Biznis

Bosanski modni brend Revolt Clothing i Mate Rimac ozvaničili saradnju

  Bosanskohercegovački modni brend Revolt Clothing, ostvario je saradnju sa kompanijom Greyp Bikes iz Hrvatske, kćerkom kompanije Rimac Automobili. Ova saradnja je nedavno i ozvaničena, kada je kompanija Mate Rimca, u prepunoj sali