Najava prvih čarter letova iz Bahreina u Sarajevo

Najava prvih čarter letova iz Bahreina u Sarajevo

Ambasada Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju dostavila je informaciju o tome da u Kraljevini Bahrein već duže vrijeme egzistira i aktivno djeluje bosanskohercegovački centar za trgovinu, kulturnu razmijenu i ekonomski razvoj kao i Asocijacija bahreinsko-bosanskog prijateljstva na čijem čelu su državljani Bahreina Jawad Yousuf Al Hawaj, poslovni čovjek i vlasnik kompanije „ Al hawaj Group of Companies “ i Riyad Yousef.

U neposrednim kontaktima i saradnji sa Ambasadom Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju, pomenuta Asocijacija je izašla u susret bh. državljanima u vrijeme pandemije Covid-19 i blokade Bahreina kada su mnogi od njih ostali bez posla i smještaja.

Prilikom nedavnog boravka u Bahreinu ambasadora Bosne i Hercegovine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima Šerifa Mujkanovića, razgovarano je o mnogim modelitetima saradnje sa firmama u Bosni i Hercegovini, među kojima je uspostavljanje čarter letova na relaciji Bahrein-Sarajevo u ljetnom periodu. Asocijacija već duže vrijeme pokušava da realizuje navedenu zamisao i sada se nalazi u finalnoj fazi dogovora.

Naime, pregovori sa bahreinskom državnom aviokompanijom „ Gulf Air“ su u poodmakloj fazi po pitanju obezbjeđenja čarter letova za Sarajevo. Razgovori između Asocijacije i pomenute aviokompanije su počeli još prije početka pandemije kada je upriličen sastanak sa Zayed Al Zeyanijem, ministrom industrije, trgovine i turizma i predsjednikom Upravnog odbora Gulf Air. Pored zainteresovanih državljana Bahreina za posjetu Bosni i Hercegovini, Asocijacija računa i na blizinu Damama, najvećeg saudijiskog grada i veliku zainteresovanost njenih državljana da putuju u Bosnu i Hercegovinu.

Iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Abu Dabiju napominju da državljanima Bahreina nije potrebna viza za ulazak u Bnašu zemlju. Prvi letovi iz Bahreina u Sarajevo planirani su u mjesecu maju 2021. godine.

Previous Brnabić o vakcinaciji stranaca: Srbija nije htjela dopustiti da vakcine propadnu
Next Psiholozi savjetuju kako u glavi "pobijediti" pandemiju korona virusa

You might also like

TURIZAM

Adis Tanović fotografijom predstavlja ljepote Bosne i Hercegovine

“A Photo Tour of Bosnia and Herzegovina” deveta je, tek izdata, knjiga autora Adisa Tanovića koja kroz fotografiju promoviše bosanskohercegovačko i svjetsko kulturno naslijeđe. Tanović za Fenu ističe da je

BH RAZGLEDNICA

Vlašić i dalje top zimska destinacija u srednjoj Bosni (VIDEO)

  Vlašić je i dalje najpopularnija zimska turistička destinacije u srednjoj Bosni, a osim domaćih gostiju, najviše ostvarenih noćenja imali su gosti iz Hrvatske, Turske i Slovenije, izjavio je Feni

TURIZAM

Poznati teniser u srcu Bosne: Ako postoji raj na zemlji, onda je to ovdje (Video)

U trodnevnoj posjeti bosanskim piramidama u Visokom i dr. Semiru Osmanagiću boravio je vodeći teniser svijeta Novak Đoković. Đoković je pored ove lokacije posjetio i pravoslavnu crkvu u Visokom, a