Deschamps: Bosna i Francuska su najbolje ekipe

Deschamps: Bosna i Francuska su najbolje ekipe

Selektor Fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je da će utakmica protiv Bosne i Hercegovine biti teška, te da protivnička ekipa ima dosta kvaliteta.

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022” između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za sutra, 31. mart, na stadionu “Grbavica” sa početkom u 20.45 sati.

Selektor aktuelnog svjetskog prvaka Francuske, na konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da je “sasvim sigurno da će utakmica biti teška”, da su Bosna i Hercegovina i Francuska najbolje ekipe, ali da bi tu dodao i Ukrajinu.

“Zaista je riječ o teškoj grupi, sasvim sigurno je da će utakmica biti teška, da ekipa Bosne i Hercegovine ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj koji pobijedi biće bolje plasiran za buduće utakmice”, rekao je Deschamps.

On je kazao i da je tačno da je ekipa Bosne i Hercegovine mlada ekipa, ali da ima i “iskusnih igrača koji imaju top nivo i učestvuju na velikim takmičenjima”.

“Ono što mi moramo učiniti jeste da koliko god možemo da se potrudimo da dobro odigramo na ovom stadionu”, naveo je Deschamps.

Kapiten reprezentacije Hugo Lloris kazao je da je veoma ponosan što je dio ekipe Francuske, te izrazio nadu da će i rezultati biti dobri.

“Bosanci su imali lahku sedmicu, za razliku od nas. Mislim da bi mogli da počnu jako i da će ovo biti utakmica gdje će oni krenuti žestoko”, rekao je Lloris.

Kako je istakao njegov tim ima ambiciju da se suprotstavi protivniku, da nametne igru.

“Nadam se da ćemo moći intenzivno da vodimo loptu i tako izbjegnemo protivnika. Protivnici su jako talentovani i nadareni i ja se nadam da ćemo sutra uspjeti dobro da igramo i postignemo gol”, kazao je Lloris.

Na pitanje kako doživljava fudbalera Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića koga je ranije upoznao, Lloris je rekao da je i kada ga je upoznao Pjanić bio zaista talentovan, te da vjeruje da on još ima puno lijepih godina ispred sebe.

Izvor: Agencije

Previous Psiholozi savjetuju kako u glavi "pobijediti" pandemiju korona virusa
Next Nacionalni tim od milijardu eura trenirao na ”Grbavici”

You might also like

NAŠI DANI

Osmanagić: Mi u Visokom imamo dva lijeka za koronu

Gostovanje Semira Osmanagića na Face televiziji…

NAŠI DANI

Bećirović: Veličanje nelegalne tzv. H-B je antiustavni i anticivilizacijski postupak i udar na temeljne evropske vrijednosti

  -Danas je lider HDZ-a Dragan Čović obilježio godišnjicu nelegalne i samoproglašene tzv. Herceg Bosne i skandalozno poručio da je ” vrijeme Herceg-Bosne vrijeme ponosa”. Sramota! Još jednom se potvrdilo

NAŠI DANI

Nakon skoro dvije godine rasformiran Kamp demobilisanih boraca

U Sarajevu je uklonjeno šatorsko naselje koje je podignuto u Alipašinoj ulici prije početka protesta boraca kada su tražili donošenje boračkog zakona i registra boraca. Približno dvije godine borci su proveli