Deschamps: Bosna i Francuska su najbolje ekipe

Deschamps: Bosna i Francuska su najbolje ekipe

Selektor Fudbalske reprezentacije Francuske Didier Deschamps izjavio je da će utakmica protiv Bosne i Hercegovine biti teška, te da protivnička ekipa ima dosta kvaliteta.

Utakmica trećeg kola grupe D kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo “Katar 2022” između Bosne i Hercegovine i Francuske zakazana je za sutra, 31. mart, na stadionu “Grbavica” sa početkom u 20.45 sati.

Selektor aktuelnog svjetskog prvaka Francuske, na konferenciji za novinare u Sarajevu je kazao da je “sasvim sigurno da će utakmica biti teška”, da su Bosna i Hercegovina i Francuska najbolje ekipe, ali da bi tu dodao i Ukrajinu.

“Zaista je riječ o teškoj grupi, sasvim sigurno je da će utakmica biti teška, da ekipa Bosne i Hercegovine ima dosta kvaliteta. Ovo nije odlučujući, ali je važan meč, jer onaj koji pobijedi biće bolje plasiran za buduće utakmice”, rekao je Deschamps.

On je kazao i da je tačno da je ekipa Bosne i Hercegovine mlada ekipa, ali da ima i “iskusnih igrača koji imaju top nivo i učestvuju na velikim takmičenjima”.

“Ono što mi moramo učiniti jeste da koliko god možemo da se potrudimo da dobro odigramo na ovom stadionu”, naveo je Deschamps.

Kapiten reprezentacije Hugo Lloris kazao je da je veoma ponosan što je dio ekipe Francuske, te izrazio nadu da će i rezultati biti dobri.

“Bosanci su imali lahku sedmicu, za razliku od nas. Mislim da bi mogli da počnu jako i da će ovo biti utakmica gdje će oni krenuti žestoko”, rekao je Lloris.

Kako je istakao njegov tim ima ambiciju da se suprotstavi protivniku, da nametne igru.

“Nadam se da ćemo moći intenzivno da vodimo loptu i tako izbjegnemo protivnika. Protivnici su jako talentovani i nadareni i ja se nadam da ćemo sutra uspjeti dobro da igramo i postignemo gol”, kazao je Lloris.

Na pitanje kako doživljava fudbalera Bosne i Hercegovine Miralema Pjanića koga je ranije upoznao, Lloris je rekao da je i kada ga je upoznao Pjanić bio zaista talentovan, te da vjeruje da on još ima puno lijepih godina ispred sebe.

Izvor: Agencije

Previous Psiholozi savjetuju kako u glavi "pobijediti" pandemiju korona virusa
Next Nacionalni tim od milijardu eura trenirao na ”Grbavici”

You might also like

NAŠI DANI

Od aprila letovi iz Tuzle na 16 destinacija

Tokom januara i februara ove godine prevezen je 20.821 putnik sa Međunarodnog aerodroma Tuzla uz reducirani red letenja, a očekuje se da letovi budu u punom kapacitetu ponovo od aprila.

BH RAZGLEDNICA

Blagaj: UČENICI NA HERCEGOVOJ TVRĐAVI POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Učenici mostarskih osnovnih i srednjih škola u svečanom defileu sa državnim zastavama izašli su u petak na tvrđavu Herceg Stjepana Kosače u Blagaju povodom obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

NAŠI DANI

Vogošća – godišnjica reintegracije

  23. februar jedan je od najznačajnijih datuma iz novije historije za općinu Vogošća i njene građane. Naime, na ovaj dan tačno prije 23 godine dio općine je reintegrisan u