Minimalan poraz od svjetskog prvaka

Minimalan poraz od svjetskog prvaka

„A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras na „Grbavici“ od Francuske sa 0:1 u svom drugom meču u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2023.

Prvu priliku imali su gosti u 15′. Nakon centaršuta Kyliana Mbappéa sa lijeve strane, Kingsley Coman pokušava glavom, a Ibrahim Šehić brani njegov udarac.

Darko Todorović u 24′ odlično šutira iskosa sa desne strane, ali je Hugo Lloris odlično intervenisao.

Nakon kornera koji je izveo Miralem Pjanić u 26′, Anel Ahmedhodžić je bio najviši u skoku, međutim Lloris je još jednom bio visini zadatka.

Sead Kolašinac u 55′ ulazi u protivnički kazneni prostor sa lijeve strane, ali Raphaël Varane blokira njegov šut i odbija loptu u korner.

Francuska dolazi do prednosti u 60′. Nakon centaršuta Adriena Rabiota sa lijeve strane, Antoine Griezmann glavom loptu šalje u mrežu za 0:1.

Do kraja utakmice oba tima su imala još nekoliko pokušaja, ali se rezultat nije mijenjao.

Lineup

Previous Kampanja na talasu pandemije: Istine i laži o nabavci vakcina u Bosni i Hercegovini
Next Na kongresu 'Tuzla Brain Week' odobrena 24 naučno-istraživačka rada

You might also like

SPORT

Rutinska pobjeda Bosne i Hercegovine nad Gibraltarom za drugo mjesto u grupi

Fudbalska selekcija Bosne i Hercegovine pobijedila je Gibraltar u gostima sa visokih 4:0 u okviru kvalifikacija za Mundijal u Rusiji naredne godine. Džeko (35′, 85′), Kodro (65′) i Lulić (83′)

SPORT

Velež slavi 100 godina: Kodro, Kajtaz i Halilhodžić emotivno o jubileju

Fudbalski klub Velež proslavio je 100 godina postojanja. Proslava je počela vatrometom i bakljadom, koja je učinila da nekoliko minuta nebo iznad Mostara bude crveno. Osnivačka skupština Radničkog sportskog društva

SPORT

Još 324 dana do početka EYOF-a 2019

  Evropski zimski olimpijski festival mladih u Sarajevu i Istočnom Sarajevu održaće se u februaru 2019. godine. Do početka jedne od najvećih sportskih manifestacija, koja će se nakon ZOI ’84,