Mreža mladih Hadžići: Podrška zdravstvenim radnicima

Mreža mladih Hadžići: Podrška zdravstvenim radnicima

Realizirajući akciju pod motom “Hvala vam na vašoj borbi”, Mreža mladih Hadžići pružila je podršku zdravstvenim radnicima na području ove općine.

Kao vjernici, prepoznali su žrtvu i doprinos zdravstvenih radnika, koji su izloženi na prvoj liniji odbrane u borbi sa pandemijom i koji svakodnevno ulažu svoje kapacitete kako bi bili na usluzi našim građanima.

Zdravstveni radnici su vidno iscrpljeni i umorni, usljed beskompromisne borbe sa ovom pošasti koja je zahvatila cjelokupno čovječanstvo.

Uzvišeni Allah kaže u časnom Kur’anu: “I reci: ‘Trudite se! Allah će trud vaš vidjeti, a i Poslanik Njegov i vjernici, i vi ćete biti vraćeni Onome Koji zna nevidljivi i vidljivi svijet, pa će vas o onome što ste radili obavjestiti.” ( Et-Tevba 105.)

Skromnim poklonima koji su uručeni, zdravstveni radnici nisu krili svoje oduševljenje, njihova umorna lica bila su ozarena osmjehom.

– Jedini ste koji ste se sjetili da nam pružite podršku i mnogo vam hvala na tome – kazao je jedan od njih.

Naša plemenita vjera nas uči da iskazujemo dobrotu, širimo lijepe i optimistične riječi, te da naša dijela budu svjetlo koje će prožimati i osvježavati svakodnevnicu. Na taj način olakšavamo sebi, a i onima koji su u našoj blizini. Budimo oni koji ohrabruju, ionako je svijet prepun kritičara, prenosi Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Sarajevo.

(Preporod.info)

Previous Pismo Blinkena potvrđuje da su SAD najbliži prijatelj Bosne i Hercegovine
Next Da je Bosna zemlja mogućnosti dokazuje nam i travnička kompanija Poljorad

You might also like

NAŠI DANI

Otkud vojna oprema u Domu kulture u Srebrenici

Banjalučka policija je prije pet godina u sportskoj dvorani Borik pronašla razarajući eksploziv. Tog dana se obilježavala krsna slava bh. entiteta RS (???) i mediji su se, prenoseći riječi zapjenjenih

NAŠI DANI

Optužnica za ubistvo zatvorenika iz logora Omarska i civila

Tužaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu za ratni zločin na području Bosanske Krupe. Optuženi se terete za ubistvo 44 zatvorenika iz logora Omarska, počinjeno na lokalitetu Donji Dubovik, u

NAŠI DANI

Kukaste patrole u Beogradu– zašto su odjednom migranti na meti?

U paralelnoj realnosti, migranti u Srbiji pljačkaju, napadaju žene i bodu noževima. Nema veze što ništa od toga nije istina – sateliti vlasti i dio opozicije misle da im se