General Šadić: Mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija

General Šadić: Mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija

U povodu obilježavanja 15. aprila, Dana Armije BiH, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona večeras je održana svečana sjednica, kojoj su prisustvovali predstavnici boračkih udruženja, izvršne vlasti, Muftijstva tuzlanskog i druge osobe iz javnog života TK.

Ovom prilikom je istaknut značaj Armije BiH i njenih pripadnika u odbrani države Bosne i Hercegovine.

Penzionisani general Armije R BiH, Hazim Šadić u svom obraćanju poručio je da se ovakvi značajni datumi moraju obilježavati i u budućnosti.

Na današnji svečani dan želim da vas podsjetim da ovaj mir koji danas imamo i što ga baštinimo nije nam došao kao donacija, ovaj mir su donijeli pripadnici Armije Bosne i Hercegovine. Današnjem miru su doprinijeli naši najbolji sinovi dajući ono najvrjednije, svoje živote, poručio je general Šadić.

-Svaki dan se moramo prisjećati tih ljudi, odavati im počast, moramo našu mladu generaciju učiti da ovo što danas imamo, da je to skupo plaćeno, dodao je Šadić.

U povodu obilježavanja Dana Armije BiH danas su u Tuzli delegacije izvršne i zakonodavne vlasti i boračkih udruženja TK položili vijence i cvijeće na spomen-obilježjima na Slanoj Banji, te ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova TK odavši tako počast svim žrtvama agresije u odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godina.

Previous Obilježavanje Dana Armije RBiH - Dan onih koji su najzaslužniji za slobodu bosanskih građana
Next Završne pripreme Oružanih snaga BiH za bilateralnu vježbu „Brzi odgovor 21“

You might also like

NAŠI DANI

Fočanka vratila Kur’an iz srušene Aladže!

Dok nam pokazuje primjerak Kur’ana, na kojem se još vide tragovi zemlje na koju je bačen, Goraždanin Mensur Kadrić ne može sakriti emocije s kojima se već danima bori –

NAŠI DANI

Ruski ambasador na informativnom razgovoru u MVP Bosne i Hercegovine

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković je, na njen poziv, u ponedjeljak obavila službeni razgovor sa ambasadorom Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini

NAŠI DANI

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini izdvojila 100.000 KM pomoći izbjeglicama

  Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović je ponudio urgentnu pomoć Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (BiH) u iznosu od 100.000 KM za zbrinjavanje izbjeglica, javlja Anadolu