Častan poraz hrabrih Zmajica od Francuske, Jonquel Jones oborila rekord EP svih vremena

Častan poraz hrabrih Zmajica od Francuske, Jonquel Jones oborila rekord EP svih vremena

Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je od favorizovane Francuske u četvrtfinalu Eurobasketa rezultatom 80:67, a nevjerovatnu partiju pružila je Jonquel Jones koja je oborila rekord broja skokova u historiji prvenstava Evrope – imala ih je večeras 23!

Zmajice u utakmicu otvorile serijom od 4:0, a dugo su čuvale prednost, koja je najviše iznosila pet poena. Tek u finišu perida Francuska je istopila tu prednost i poenima u zadnjoj sekundi prve četvrtine prvi put došla do prednosti na utakmici (18:16).

Jonquel Jones je nastavila sa fenomenalnom igrom i u drugom dijelu i držala Zmajice u utakmici. Naša reprezentacija nije dozvoljavala Francuskoj da dođe do ubjedljivije prednosti, a i u drugoj dionici su naše djevojke imale prednost.

Tek u samom finišu drugog perioda Zmajice su popustile i Francuska je iskoristila izgubljene lopte naših reprezentativki i otišla na osam poena prednosti (39:31). Jones je bila nevjerovatna u prvom dijelu kada je postigla je 19 poena uz 16 skokova.

U drugom poluvremenu Francuska je dosta ubrzala igru, a i dobro je zatvorila Jones, tako da je brzo došla do 16 poena prednosti. Ipak, ekipa Gorana Loje napravila je odličnu seriju i došla na samo pet poena zaostatka.

Tada je selektor Francuske pozvao timeout, nakon kojeg je ova reprezentacija ponovo zaigrala odlično i sa 16 poena ušla u posljednjih deset minuta. Jones je bila umorna u finišu susreta, jer je do tada vukla cijelu ekipu, a to su naše protivnice iskoristile i bez problema privele utakmicu kraju te došle do trijumfa.

Bosna i Hercegovina je igrala bez jedne od najboljih košarkašica, Marice Gajić, a Jones je utakmicu završila sa 29 poena i 23 skoka. Kod Frnacuskinja Gruda je ubacila 15 poena, baš kao i Hohannes.

Naše košarkašice igrat će u subotu (Valencia) utakmicu za plasman od petog do osmog mjesta. Suparnik je selekcija Švedske, a pobjednik će osigurati učešće na kvalifikacionom turniru za Svjetsko prvenstvo.

Previous Prototip bosanskog respiratora ulazi u fazu kliničkog ispitivanja
Next Otvaranje označenih ruta i promocija projekta Trebević Outdoor Route

You might also like

SPORT

Larisa Cerić prva na svjetskoj rang listi džudašica preko 78 kilograma!

  Larisa Crnić, bosanskohercegovačka takmičarka, od danas je prva na svjetskoj rang listi džudašica u kategoriji preko 78 kilograma, objavljeno je internet stranici Međunarodnog džudo saveza (IJF), javlja Anadolu Agency

SPORT

Uz čestitke Lani Pudar na novom uspjehu, premijer Novalić pozvao na što bržu izgradnju bazena u Mostaru

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić čestitao je novi veliki uspjeh najboljoj bh. plivačici, šesnaestogodišnjoj Lani Pudar, koja je danas u finalu utrke na 200 metara delfin na Svjetskom

SPORT

Sevilla daje četiri miliona eura za Višću!

Edin Višća od sljedeće sezone igrat će u Sevilli, tvrde turski mediji. Bosanskohercegovački reprezentativac je ove sezone u sjajnoj formi u dresu Basaksehira, za koji je zabio 14 golova i