Klasovi prepoznatljivi slatkiši: Prodaja rolata veća za 67 posto

Klasovi prepoznatljivi slatkiši: Prodaja rolata veća za 67 posto

Najprodavaniji bosanskohercegovački proizvod u kategoriji industrijskih kolača prehrambene industrije Klas d.d. Sarajevo, Milk rol 350 g, odnedavno se na tržište plasira u novoj redizajniranoj ambalaži. Atraktivan dizajn uz već prepoznatljivi standardni kvalitet ovom rolatu, ali i cjelokupnom brendu Sarko dao je novu vrijednost.

– Sarko je jedan od naših najboljih brandova. Sarko – slatko slogan je koji već 43 godine povezuje generacije naših potrošača. Nakon što smo početkom ove godine na tržište uspješno plasirali prve domaće tortice, i to u pet različitih okusa, te dobili brojne pohvale za kvalitet i dizajn, odlučili smo u istom stilu redizajnirati i ostale proizvode iz ove kategorije. Prvi u nizu bio je, naravno, Milk rol kao najprodavaniji rolat, a reakcije naših kupaca i potrošača su izvrsne – kazala je brand managerica za program konditorskih proizvoda u kompaniji Klas d.d. Sarajevo Merjema Katkić Lojo.

Prodaja Klasovih rolata kontinuirano raste, kako na domaćem tako i na inostranim tržištima. U periodu od januara do kraja novembra ove godine iz Klasa je na tržište plasirano 67% više Sarko rolata u odnosu na isti period prošle godine.

– Povećana potražnja za ovom grupom proizvoda pozitivno nas je iznenadila, ali i obavezala da našim vjernim potrošačim konstantno nudimo nešto novo. Početkom godine smo najavili veliki ciklus inovacija i na tome uistinu i radimo, a sve sa ciljem jačanja naših brendova i udjela u tržištu – riječi su Adnana Hodžića, izvršnog direktora kompanije Klas d.d. Sarajevo.

Konditorska industrija u kompaniji Klas d.d. Sarajevo egzistira od 1972. godine, kada je instalirana linija upravo za proizvodnju industrijskih kolača, odnosno rolata, u pogonu nazvanom Sarko. Pogon je otvorio tadašnji predsjednik Socijalističke Republike Bosne i Hercegovine, Džemal Bijedić. Prateći europske trendove u konditorskoj industriji, Klas je konstantno razvijao nove proizvode, te nabavljao novu i kvalitetniju proizvodnu opremu i mašine.

Izvor: NAP

Previous Srpska rusofilija: Da li je Putin visok dva metra?
Next Firma Index iz Gračanice primjer velikog uspjeha

You might also like

Ekonomija/Biznis

Bivša zvijezda reprezentacije sada je uspješan ugostitelj u glavnom gradu

Elvir Bolić okačio je kopačke o klin i odavno nije aktivan na zelenom terenu, ali njegovo ime teško da neko može zaboraviti. Jedan od najboljih fudbalera Bosne i Hercegovine svih

Ekonomija/Biznis

Otvorena Hifa Oil benzinska pumpa u Podogorici

  Svečanim otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postala je i zvanično

Ekonomija/Biznis

Krenula izgradnja brze ceste koja povezuje Sarajevo sa Vogošćanskom petljom

  Na gradilištu Prve transverzale i prve mašine. Time je zvanično počela prva faza ovog kapitalnog projekta u KS s ciljem ubrzanja protoka saobraćaja između općina Centar i Vogošća. Vrijednost