Islamska zajednica donirala sanitetsko vozilo za potrebe Doma zdravlja Maglaj

U utorak 30. decembra 2014. godine u Maglaju je organizirana svečana primopredaja vozila za hitnu medicinsku pomoć koje je Islamska zajednica donirala za potrebe Doma zdravlja Maglaj.

Ključeve vozila direktorici Doma zdravlja dr. Emiri Drnda-Čičeklić uručio je zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić, u prisustvu muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića.

Obraćajući se prisutnim na svečanoj primopredaji zamjenik reisu-l-uleme, između ostaloga, istakao je da je donacija vozila za hitnu medicinsku pomoć za potrebe Doma zdravlja Maglaj prvenstveno pomoć Islamske zajednice stanovništvu Maglaja, nastradalom u poplavama, u namjeri da se osiguraju uvjeti za pružanje bolje i brže zdravstvene usluge.

Direktorica dr. Drnda-Čičeklić zahvalila se na vrijednoj donaciji Islamske zajednice, naglasivši da će doniranim sanitetskim vozilom biti znatno poboljšana kvaliteta usluga pacijentima i olakšan rad osoblja Doma zdravlja Maglaj.

Novčana vrijednost doniranog vozila je 95.706 KM. Treba istaći da se radi o vrhunskom vozilu opremljenom po najsavremenijim standardima.

Nakon svečanosti primopredaje zamjenik reisu-l-uleme i muftija zenički posjetili su Medžlis Islamske zajednice Maglaj, gdje su se susreli sa glavnim imamom Izudin ef. Kruškom.

rijaset.ba

Previous Hasan, čovjek koji umiva crkve, džamije i uplakana lica
Next Svakih deset sekundi u svijetu umre jedna osoba od alkohola

You might also like

NAŠI DANI

Kako vodič u Dubrovniku laže o Bosni i Hercegovini

Uvijek poželjni Dubrovnik. Džaba što je kafa četiri eura, boca vode u pekari tri puta skuplja od one u marketu.  Džaba što te konobar, tek “šljego” iz neke hercegovačke zabiti,

NAŠI DANI

‘Nema gotovo ništa od onoga što su stranke ‘osmorke’, mahom građanske orijentacije, promovirale u predizbornoj kampanji’

Iz dosadašnjih pregovora o formiranju vlasti u Bosni i Hercegovini stiče se dojam da se ‘relaksacija odnosa’, pretočena u političku praksu, odvija jednosmjerno, ocijenio je danas profesor na Filozofskom fakultetu

NAŠI DANI

Izbori: SDA vodeća za državni i federalni parlament, kao i u svim kantonima s bošnjačkom većinom

Jučer održani Opći izbori u Bosni i Hercegovini izazvali su nemalu pažnju domaće javnosti. Izlaznost je oko pedeset posto, a o istima su govorili skoro svi. ‘Dan demokratije’ ipak je