Islamska zajednica donirala sanitetsko vozilo za potrebe Doma zdravlja Maglaj

U utorak 30. decembra 2014. godine u Maglaju je organizirana svečana primopredaja vozila za hitnu medicinsku pomoć koje je Islamska zajednica donirala za potrebe Doma zdravlja Maglaj.

Ključeve vozila direktorici Doma zdravlja dr. Emiri Drnda-Čičeklić uručio je zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić, u prisustvu muftije zeničkog mr. Ejub ef. Dautovića.

Obraćajući se prisutnim na svečanoj primopredaji zamjenik reisu-l-uleme, između ostaloga, istakao je da je donacija vozila za hitnu medicinsku pomoć za potrebe Doma zdravlja Maglaj prvenstveno pomoć Islamske zajednice stanovništvu Maglaja, nastradalom u poplavama, u namjeri da se osiguraju uvjeti za pružanje bolje i brže zdravstvene usluge.

Direktorica dr. Drnda-Čičeklić zahvalila se na vrijednoj donaciji Islamske zajednice, naglasivši da će doniranim sanitetskim vozilom biti znatno poboljšana kvaliteta usluga pacijentima i olakšan rad osoblja Doma zdravlja Maglaj.

Novčana vrijednost doniranog vozila je 95.706 KM. Treba istaći da se radi o vrhunskom vozilu opremljenom po najsavremenijim standardima.

Nakon svečanosti primopredaje zamjenik reisu-l-uleme i muftija zenički posjetili su Medžlis Islamske zajednice Maglaj, gdje su se susreli sa glavnim imamom Izudin ef. Kruškom.

rijaset.ba

Previous Hasan, čovjek koji umiva crkve, džamije i uplakana lica
Next Svakih deset sekundi u svijetu umre jedna osoba od alkohola

You might also like

NAŠI DANI

Izetbegović i Čanak upoznaju srbijanskog predsjednika sa geografijom: Ovo je Bosna i Hercegovina. Ne postoje ‘srpske zemlje’

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je večeras da ta stranka sa “osudom i velikom zabrinutošću” posmatra najnovije istupe predsjednika Srbije Tomislava Nikolića, a u vezi sa događajima

NAŠI DANI

Izetbegović čestitao Raziji Mujanović prijem u FIBA-inu ‘Kuću slavnih’

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović primio je danas Raziju Mujanović i čestitao našoj najboljoj košarkašici prijem u FIBA-inu „Kuću slavnih“. Istaknuo je da je to veliko priznanje za

NAŠI DANI

Desna strana Miljacke nadomak Bentbaše mogla bi postati uređeno izletište

Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Damir Filipović obišli su lokalitet Vakufa Isa-bega Ishakovića, u blizini Darive, s desne strane