Prijem za dobitnike Zlatne i Srebrne značke UNSA

Prijem za dobitnike Zlatne i Srebrne značke UNSA

Općina Centar izdvojila je 10.000 maraka za 18 najboljih studenata Univerziteta u Sarajevu dobitnika priznanja Zlatna i Srebrena značka.

Aleksa Piljak dobitnik je Zlatne značke Univerziteta u Sarajevu. Pravni fakultet završio je s prosjekom 9,8. Odmah nakon diplomiranja počeo je raditi kao pripravnik.

“Poručio bih mladima da ne odustaju od svojih snova i da se sve može ostvariti. Ovdje nije sve tako crno kako se nekada i predstavlja”, kazao je Piljak.

Od svojih snova ne želi odustati ni Merisa Hanjalić. Jedna je od najboljih studentica Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Videoprilog TVSA.

Previous Kosovo: U Prizrenu održan marš podrške Bosni i Hercegovini
Next Pohodom na Inač obilježena godišnjica pogibije Džemala Bijedića

You might also like

NAŠI DANI

BPK – porodiljama omogućeno pravo na novčanu naknadu u iznosu od 1.000 KM

Skupština BPK Goražde 15. tekućeg mjeseca jednoglasno je usvojila Zakon o socijalnoj zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodica sa djecom kojim će, između ostalog, biti regulisana i naknada porodiljama

NAŠI DANI

Obilježena 30. godišnjica od formiranja Odreda policije za specijalne namjene “Lasta”

Polaganjem cvijeća ispred spomen obilježja poginulim pripadnicima Odreda policije za specijalne namjene “Lasta”, te prigodnim programom danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja ove slavne jedinice. Ovom jubileju prisustvovao je

NAŠI DANI

Reakcije na hapšenje M. Omerovića, bivše zatočenika logora u Srbiji: O sigurnosti povratnika nikako ne bi smjela brinuti lokalna policija nego državne agencije

Pet udruženja žrtava rata u Bosni i Hercegovini i genocida u Srebrenici zatražilo je zaštitu međunarodnih snaga raspoređenih u Bosni i Hercegovini nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova bh.