Čudo u Kaknju: 13-godišnji dječak kao magnet, privlači metal, iz ruku mu isijava ljekovita energija

http://www.nap.ba/images/slike/elvir%20silajdjija77.jpg

Dječak Elvir Silajđija (13) iz Kaknja ima veoma neobičan dar! Njegovo tijelo ponaša se kao magnet, na koji se lijepe svi metalni predmeti. U stanju je na sebi držati peglu, više kašika i noževa, mobitel, metalni novac, i sve to u istom trenutku.

– Ne znam šta se dešava. Ovu sposobnost sam otkrio ovog ljeta, slučajno – kazao je Elvir za bh. novinsku agenciju Patria.

– To je jako zanimljivo mojim prijateljima iz škole, ali i meni  – dodaje ovaj dječak.

Elvir je dobar učenik, ali još bolji sportista. Iako ima tek 13 godina, vlasnik je crvenog pojasa u borilačkom sportu taekwando, a od najvišeg stepena, crnog pojasa, prepreka su mu samo godine. Za ovu titulu, kaže, spreman je već odavno, pa sada samo čeka da napuni 16 godina, jer tako nalažu pravila. Vlasnik je sedam medalja!

– Volim sport i zbog toga mi do medalja nije bilo teško doći – kaže Elvir.

Dječakovo magnetno tijelo ne predstavlja mu nikakvo opterećenje. Metalni predmeti sami se lijepe na njega, bez prethodne pripreme. A, nedavno je otkrio da je njegova energija još i ljekovita.

– Ruke su mu uvijek tople. Pa, kada ih stavim na čelo mog oca kada ga boli glava, on vrlo brzo kaže da bol nestane – tvrdi Elvir. Ovaj dječak nije jedini čovjek sa ovim fenomenom, a nauka još nije otkrila zbog čega se neki ljudi ponašaju kao magnet, piše Patria.

Previous Rukometaši Bosne i Hercegovine odlaze u Katar: Ostavit ćemo srce na terenu, bit ćete ponosni na nas
Next Bh. firma jedina u Evropi proizvodi energent budućnosti

You might also like

Ekonomija/Biznis

Primjer razvoja agroturizma u Brezi – Turisti sami beru voće na plantaži

Banjevac kod Breze, dom plantaže voća “Baš Bašča”, lokacija je koja je posljednjih godina postala destinacija za primjer razvoja agroturizma u Bosni i Hercegovini. Šefket Hrustanović, domaćin i vlasnik plantaže,

Ekonomija/Biznis

Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug ostvario rekordan prihod u 2021. od 50 mil. KM

Kompanija Euro – Roal d.o.o. Doboj Jug je u 2021.godini ostvarila rekordan prihod u iznosu 50 miliona KM bez PDV-a , te zabilježila rast prihoda od 44% u odnosu na

MADE IN BOSNIA-387

Zenička industrija mlijeka: Bosna i Hercegovina ima sve predispozicije za proizvodnju i izvoz zdravog mlijeka

  Zenička industrija mljeka (ZIM) istrajava u programu prirodnih, bioloških i zdravih mliječnih proizvoda, bez aditiva i konzervansa. Istovremeno razvojem vlastite kooperantske mreže proizvođača mlijeka uz svježinu i kvalitet, koji