Zenica: Par labudova na rijeci Bosni oduševljava prolaznike (FOTO)

Zenica: Par labudova na rijeci Bosni oduševljava prolaznike (FOTO)

Ono što je u Zenici upotpunilo zimsku idilu u posljednje vrijeme jesu labudovi koji su se nastanili duž korita rijeke Bosne.

Unazad nekoliko godina na koritu rijeke Bosne pored patki i galebova koji su najbrojniji, svoje stanište našle su razne vrste ptica što predstavlja veliko prirodno bogatstvo, ali i uljepšava pogled na rijeku svakom prolazniku.

Posljednje vrijeme najviše simpatija pokupio je par labudova koji se od nedavno nastanio na rijeci, a prolaznici koji prođu pješačkim mostom, koji vodi od glavne autobuske stanice do Kamberovića polja, ne mogu sakriti oduševljenje vidjevši divan prizor.

Veliki broj šetača zastaje na mostu gledajući ovaj par labudova, ali nerijetko je da se mnogi odluče nahraniti ove predivne ptice koje donose posebnu ljepotu i ukras za korito rijeke Bosne.

(Faktor.ba)

Previous Muhamed Bešić pružio sjajnu partiju u pobjedi nad Cityjem
Next Žrtve “čestitale“ Dan RS-a Dodiku, Ivaniću, Vučiću: Naša je obaveza da ne šutimo...

You might also like

BH RAZGLEDNICA

Ljepote Bosne iz zraka – Ilidža (VIDEO)

4K Welcome to Ilidza – Official Promo Video. Snimci Helifilm.

BH RAZGLEDNICA

Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 28. augusta u Mostaru

Najbolji svjetski cliff diveri će sa čuvenog Starog mosta skakati u hladnu vodu Neretve na četvrtoj stanici sezone u našoj prelijepoj zemlji – obavještavaju iz redbull-a. Ne čudi što su

BH RAZGLEDNICA

Igman bogatiji za 5.000 sadnica

Uprkos kiši, oko 300 volontera, svih životnih dobi, danas su na Velikom polju na Igmanu zasadili oko 5.000 sadnica u okviru projekta “Let’s do it – Milion sadnica da 1