Amel Tuka i Larisa Cerić sportisti godine u izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine

Amel Tuka i Larisa Cerić sportisti godine u izboru Sportskog saveza Bosne i Hercegovine

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka i džudistkinja Larisa Cerić proglašeni su najboljim sportistima 2015. godine na 71. izboru najboljih sportista i sportskih ekipa Bosne i Hercegovine u organizaciji Sportskog  saveza Bosne i Hercegovine.

 

Između ostalih, za najuspješnijeg trenera je proglašen trener kadetske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža, dok je kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine proglašena najuspješnijom državnom selekcijom.

Golman nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović primio je nagradu za ambasadora bosanskohercegovačkog sporta, dok su nagradu “Mirza Delibašić” primili džudista Mitar Mrdić i kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić.

Mladim sportskim nadama Bosne i Hercegovine uručena su priznanja zbog uspjeha koje su postigli 2015. godine. Osim toga, najboljim sportistima Specijalne olimpijade Bosne i Hercegovine urečena su priznanja zbog uspjeha koje su postigli na Specijalnoj olimpijadi u Los Angelesu održanoj prošle godine.

Na manifestaciji su još dodijeljena i priznanja “Mirza Delibašić”, te nagrade za životno djelo, fair play, za doprinos za popularizaciju i razvoj bh. sporta te vrhunski međunarodni rezultat.

Svečanoj ceremoniji u Narodnom pozorištu u Sarajevu prisustvovao je veliki broj gostiju iz sportskog, kulturnog i političkog života Bosne i Hercegovine.

 

(agencije)

Previous Bosnu i Hercegovinu za 11 mjeseci posjetilo oko milion turista
Next SRAMOTAN ČIN TV OBN: Vrijeđali ARMIJU BiH!

You might also like

SPORT

Historijski rezultat za bosanski olimpijski taekwondo na EP za seniore

Na Evropskom taekwondo prvenstvu za seniore koje se održava u Sofiji danas su svoje nastupe imali bh. predstavnici Marija Štetić i Nedžad Husić, a oboje su osvojili srebrene medalje. Ovo

SPORT

Godina bh. džudista, najboljih sportista 2017. godine u Bosni i Hercegovini (VIDEO)

  Godinu na izmaku na sportskom planu obilježili su veliki rezultati bosanskohercegovačkih džudista, koji su još jedanput pokazali svu veličinu ovog najtrofejnijeg sporta u Bosni i Hercegovini. Veliki broj bh.

SPORT

Amel Tuka: Moj otac se borio za ovu zemlju i ja se borim na svoj način

Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar koji se prije nekoliko dana okitio srebrenom medaljom na Svjetskom prvenstvu u Dohi, nakon što je stigao u domovinu i proslavio uspjeh s navijačima, govorio