FlyBosnia povezala Sarajevo sa Londonom

FlyBosnia povezala Sarajevo sa Londonom

Aviokompanija FlyBosnia povezala je Sarajevo sa Londonom, glavnim gradom Ujedinjenog Kraljevstva, što predstavlja prvu zračnu vezu između glavnih gradova naše zemlje i Ujedinjenog Kraljevstva, nakon 12 godina.

London, inače, kao jedan od najvažnijih svjetskih centara političke moći, kulture, obrazovanja, mode, sporta i turizma, privlači blizu 30 miliona posjetitelja svake godine, što ga čini najposjećenijim gradom u Evropi.
Prvi zrakoplov na ovoj ruti – Airbus A319 nove generacije poletio je sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo jutros u 7:00h, te se nakon ceremonije koja je upriličena po slijetanju na londonskom aerodromu Luton vratio u Sarajevo u 14:10h.


FlyBosnia je na ovom promotivnom letu organizirala dolazak oko stotinu predstavnika medija, turističkog sektora i srodnih grana iz Velike Britanije i oni će u Bosni i Hercegovini boraviti idućih nekoliko dana upoznavajući se sa prirodnim ljepotama, sportskim sadržajima, gastronomskim ponudama, te drugim turističkim sadržajima naše zemlje.


FlyBosnia redovne će letove na ovoj liniji i sa navedenim zrakoplovom otpočeti već od iduće sedmice. Letovi će se u prvom periodu odvijati tri puta sedmično, a FlyBosnia planira u narednih godinu dana na ovoj liniji uspostaviti letove svakog dana u sedmici..
Ceremoniji je prisustvovao i ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u Bosni i Hercegovini Matthew Field, koji je naglasio da će uspostavljanje letova između dvije zemlje biti korisno za turizam, poslovanje i jačanje veza.

“Uspostavljanjem ove linije, Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavlja korporativni rast na svim poljima, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike zemlje i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava bosanskohercegovačkim građanima sve širi izbor kada su u pitanju evropske i svjetske destinacije“, izjavio je direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković.

(Foto: @sjj.aviationphotography)


Previous "Sistem prečišćavanja zraka" - inovacija sarajevskih srednjoškolaca na na Teknofestu u Istanbulu
Next Vlada FBiH izdvojila dodatna 2 miliona maraka za Aerodrom Bihać

You might also like

NAŠI DANI

Široka društvena podrška zakonu o zabrani negiranja genocida

Trideset sedam (37) udruženja žrtava i organizacija civilnog društva iz cijele Bosne i Hercegovine podržalo je Prijedlog zakona o dopunama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine koji je predložio dr. Denis

NAŠI DANI

/VIDEO/ Stari most u boji mira u znak solidarnosti sa civilima Halepa

U znak solidarnosti i podrške stanovnicima Halepa, Stari Most u Mostaru večeras je bio osvijetljen zelenom bojom koja simbolizira mir. Mostarci se sjećaju tragične sudbine stanovnika svoga grada, pa su

AGRESIJA|GENOCID|URBICID

Preživjeli Srebreničani odaju počast ubijenim i sjećaju se “puta smrti”

Preživjeli Srebreničani bili su na čelu kolone “Marša mira” koja je jutros krenula sa Crnog vrha, u blizini Zvornika, kako bi odali počast hiljadama ubijenih u srebreničkom genocidu u ljeto