Adela Čomor i Aleksa Vuković najbrži u usponu uz skakaonicu na Igmanu

Adela Čomor i Aleksa Vuković najbrži u usponu uz skakaonicu na Igmanu

Pobjednici prvog izdanja utrke Red Bull 400 u našoj zemlji, održane danas na Igmanu, postali su Aleksa Vuković u muškoj i Adela Čomor u ženskoj konkurenciji, nakon što su najbrže savladali „najtežih 400 metara u životu“.

Na igmanskom Malom Polju danas se okupio veliki broj ljubitelja trčanja i sportova na otvorenom, koji su došli kako bi se okušali u adrenalinskom izazovu iscrpljujućeg uspona uz skijašku skakaonicu.U utrci je učestvovalo 120 takmičara iz devet zemalja (Austrije, BiH, Hrvatske, Kuvajta, Slovačke, Srbije, Švedske, Poljske i Ukrajine), podijeljenih u četiri grupe muškaraca i dvije žena.

Prva od šest kvalifikacionih grupa startala je u 13 sati, a plasman u finale na kraju je izborilo 17 takmičara i 15 takmičarki.

Najbrži u finalnoj utrci muškaraca sa vremenom 04:22:29 bio je Aleksa Vuković, drugo mjesto zauzeo je Džemal Jašarević (04:35:60), a treće Dieter Bemmerl (04:58:69).

„Sjajno je pobijediti na prvoj ovakvoj trci u Bosni i Hercegovini.

Nadam se da će se takmičenje organizovati i ubuduće. Trčao sam sa povrijeđenim mišićem, tako da sam praktično koristio jednu i po nogu“, rekao je Aleksa Vuković, inače reprezentativac BiH u biatlonu.Pobjeda u ženskoj kategoriji pripala je Adeli Čomor, koja je stazu uz skakaonicu savladala za 05:28:84. Druga je bila Lucia Kimani (06:32:79), dok je treće mjesto zauzela Nermina Pločo (06:38:34).

„Osjećaj je nevjerovatan, bilo je i suza radosnica.

Velika je čast pobijediti na jednoj ovakvoj utrci. Uspon je bio naporan, ali nakon kvalifikacijske, finalna utrka bila je lakša“, izjavila je Adela Čomor, atletska reprezentativka BiH u disciplini 3000 metara steeple.Kvalitetom takmičenja i odzivom učesnika, kao i organizacijom, zadovoljan je bio i direktor utrke Senad Bečković, naš poznati outdoor sportista.

„Utisci se još nisu slegli, ali mogu reći da je kvalitet utrke bio izuzetan, jer je učestovalo 120 trkača, najboljih u BiH. Održavanje jednog ovakvog takmičenja u našoj zemlji je sjajna stvar, i nadam se da će se nastaviti i u budućnosti“, zadovoljan je bio Bečković.

Takmičarima su na ruku išli vremenski uslovi, koji su bili idealni za utrku ovog tipa, uz temperaturu od 20° C, lagani povjetarac i nebo prošarano oblacima.Voditelj programa bio je Gagara iz popularnog benda Helem Nejse, dok je za dobru atmosferu na eventu zadužen bio DJ Audio InFunktion, koji je muzikom takođe davao dodatnu energiju takmičarima.Takmičenje je organizovano uz poštovanje pravila i preporuka nadležnih službi u vezi s aktuelnom situacijom.

Previous Klanjana 17. kolektivna dženaza žrtvama Vlasenice: Poražavajuće da su četiri zločinca odgovarala za 2.500 žrtava
Next Bosanska kompanija dobila posao u Sloveniji u vrijednosti od preko 100 miliona EUR

You might also like

SPORT

Edin Džeko: Vjerujem da možemo otići u Francusku

Edin Džeko, kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih fudbalera koje je ova zemlja ikada imala, golgeter o kojem nerijetko u superlativima priča cijeli svijet u Premier ligi

SPORT

U Bayernu potvrdili interes za Vedada Ibiševića!

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Fudbalskog kluba Bayern potvrdio je da je bavarski div zainteresovan za angažman Vedada Ibiševića (33), napadača Herthe i proslavljenog fudbalskog reprezentativca Bosne i Hercegovine, izvještavaju brojni mediji

SPORT

Dario Šarić: Bio sam pozivan u mlađe uzraste reprezentacije Italije, ali ipak sam se opredijelio za svoju Bosnu

Na Ilidži se danas okuplja nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pred nastupajuće prijateljske utakmice protiv selekcija Crne Gore i Danske. Jedan od debitanata na spisku selektora Ivayla Peteva je i