Adis Hajlovac zamjenik oficira za bezbjednost u večerašnjem finalu Lige Evrope

Adis Hajlovac zamjenik oficira za bezbjednost u večerašnjem finalu Lige Evrope

Visočanin Adis Hajlovac bit će zamjenik glavnog čovjeka UEFA, zaduženog za bezbjednost učesnika finala Lige Evrope, u Sevilji.

Zvanično, u ulozi zamjenika oficira za bezbjednost, Hajlovac će na predstojećem susretu Ajntrahta i Renžersa, 18. maja (večeras), obavljati poslove iz uskospecijalizovane, ali i šire oblasti – organizacije finalne utakmice. Delegiranjem za završni meč Lige Evrope, UEFA je još jednom potvrdila veliki ugled Visočanina u evropskim nogometnim takmičenjima.

Iza Adisa Hajlovca već se nalazi bogata evropska staza. Posljednjih godina, skoro nijedan značajniji događaj UEFA ne može da prođe bez angažovanja sportskog radnika iz Visokog. Samo u ovoj sezoni kao oficir bezbjednosti bio je angažovan na najtežim utakmicama poput PSG – Real Madrid, Fejenord – Unijon Berlin, Olimpik Marsej – Paok, te dvije polufinalne utakmice Europa lige: Lajpzig – Rendžers i Frankfurt – Vest Hem, a kao vrhunac dolazi ovo finale u Sevilji.

“Pripreme za finalni meč u Sevilji polako ulaze u završnu fazu. Od nedjelje sam sa kolegom Glođovićem na licu mjesta, u Andaluziji, gdje ćemo uobličiti konačan plan organizacije bezbjednosti aktera finalnog meča drugog kontinentalnog klupskog takmičenja.” – rekao je specijalno za Visoko.co.ba Adis Hajlovac.

Ovo je svakako veliko priznanje za NS/FS BiH, a posebno i za grad Visoko jer je Adis Hajlovac i dugogodišnji sportski radnik u Visokom i član Upravnog odbora NK Bosna.

Previous Foreign Affairs: Opasni put Bosne; kako američka politika pogoršava lošu situaciju
Next Predstavnici triju stranaka predali uime Koalicije 'Država' prijavu CIK-u za učešće na izborima

You might also like

SPORT

Bosna protiv Francuske, Norveške i Portugala na rukometnom Euru

U Erste Bank Campusu u Beču održan je žrijeb grupa za Europsko prvenstvo za rukometaše, koje će se od 10. do 26. januara 2020. održati u Austriji, Švedskoj i Norveškoj,

SPORT

Cerić: Drago mi je što sam donijela novu medalju za Bosnu i Hercegovinu

Ponosna sam na uspjeh i osvajanje prve medalje za Bosnu i Hercegovinu na Evropskim igrama – kazala je Feni najbolja sportašica Bosne i Hercegovine, judašica Larisa Cerić, koja je  jučer

SPORT

Košarka: Pobjeda Bosne u Bugarskoj

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je i drugu pobjedu u prvom krugu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Nakon pobjede nad Češkom, naši košarkaši večeras su u gostima nadigrali Bugarsku –