Akcija za svaku pohvalu: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje

Akcija za svaku pohvalu: Mladi zasijali pet dunuma krompira da finasiraju svoje udruženje

Nesvakidašnja akcija koju su u srijedu proveli članovi Omladinskog kruga Medžlisa Islamske zajednice Zvornik budi nadu u svjetliju budućnost u našoj zemlji.

Naime, mladi iz džemata Zaseok, Nezuk, Vitinica, Međeđa i Kovačevići, koji pripadaju općini Sapna, zasijali su pet dunuma krompira, kojeg planiraju u narednim mjesecima prodati, te na taj način finansirati svoje aktivnosti.

– Članovi našeg Omladinskog kruga rade, druže se, organizuju tribine, sastanke…Kako bi imali dodatne izvore finansiranja, oni su započeli ovaj projekat sijanja krompira koji će prodati i na taj način finansirati organizovanje ekskurzija, posjeta i ostaloga što je potrebno za njihov rad – kazao nam je Mustafa Muharemović, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Zvornik.

Previous BKUD "Nur" Oberhausen: " Bosno, naša domovino, u srcu te nosimo"
Next Košarkaška legenda: Bošnjak iz Sjenice savjetnik predsjednika Turske

You might also like

NAŠI DANI

Preminuo prof. Mahmut Karalić – na bosanski je preveo šest kanonskih zbirki hadisa

U ponedjeljak, 11. januara 2021. godine na Ahiret je preselio ugledni alim Mahmut ef. Karalić.  Prof. Mahmut ef. Karalić rođen je 15. aprila 1950. godine u selu Radinovići kod Zenice.

NAŠI DANI

Bio jednom jedan grad, priča o životu ugašenom turističkim stiskom

–Ovo je priča o središtu grada kojeg više nema, jer u njemu nema građana. Odselili su se, prodali nekretnine, prostor prepustili turistima, počinje priča Hrt-a o Splitu. Domaći svijet u

NAŠI DANI

Obilježena 31. godišnjica masakra u sarajevskoj Ferhadiji: Željeli su da ubiju što više ljudi

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti građani Sarajeva i delegacije Kantona Sarajevo, predstavnika udruženja žrtava, kao i članovi porodica i prijatelji obilježili su 31. godišnjicu masakra u Ulici Ferhadija, između brojeva